Pasca este nelipsita de la masa de Paste si azi o pregatim intr-o varianta prietenoasa cu cei mici – Pasca pentru copii.
Pasca pentru copii – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Folosim o cantitate foarte mica de zahar, pe care il putem inlocui total cu sirop de agave sau artar!
- Putem adauga in compozitie o banana foarte bine coapta si sa renuntam la orice fel de indulcitor.
- Crema pentru reteta de Pasca pentru copii este absolut optionala! Eu am pregatit o crema din caramel sarat si crema de branza, dar putem sa lasam pasca exact asa cum e sau sa o ungem cu strat subtire de dulceata fara zahar, astfel va fi potrivita si pentru bebelusi. Poti incerca reteta de Dulceata de capsune si chia!
- Coacem pasca minim o ora, pentru a ne asigura ca este coapta si la interior. De aceea, dupa primele 30 de minute de coacere sau cand pasca se rumeneste, este ideal sa o acoperim cu folie de aluminiu si sa continuam procesul de coacere. Astfel, nu se va rumeni in exces si va fi coapta uniform.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Pasca pentru copii va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multe retete care sa va inspire pentru Masa de Paste, va asteptam in Bucataria Lidl! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Drob vegetarian cu linte si ciuperci
- Panna cotta cu cafea
- Nuci aperitiv
- Miel in vin rosu
- Drob de pui
- Torta Pasqualina
Pasca pentru copii – ingrediente pentru 14-16 portii
- 600g cottage cheese Milbona
- 80g zahar tos
- 1 lingurita vanilie Bourbon Belbake
- 5 oua
- 250g smantana Pilos 12% grasime
- 9 linguri gris Belbake (150g)
- 1 pliculet praf de copt Belbake
Intr-un bol incapator amestecam foarte bine toate ingredientele, pana avem o compozitie omogena. Putem folosi mixerul sau o lingura de lemn/spatula de silicom. Lasam amestecul sa se odihneasca minim 30 min, pentru a se hidrata grisul. Veti observa ca amestecul se ingroasa pe masura ce trece timpul.
Intre timp, incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm, de preferinta cu pereti detasabili.
Turnam amestecul pentru pasca in tava. Coacem 1 ora. Dupa 30 min de coacere, acoperim pasca cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea tare.
Nu va faceti griji daca pasca pentru copii e inca usor moale la atingere, mai ales la mijloc. Se intareste pe masura ce sa raceste. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a o scoate din tava, apoi o mutam pe un platou sau un gratar si o lasam minim 2 ore la frigider inainte de servire.
Pasca pentru copii poate fi servita cu crema preferata sau ca atare si, desigur, o putem decora cat mai colorat pentru masa de Paste! Pofta buna!
Ce are deasupra. Arata taaaare bine <3
Am uitat de semnul intrebarii.
Ce are deasupra?
Este crema de branza amestecata cu o lingura de caramel sarat.