Supa crema de naut, un deliciu pentru serile relaxante dupa zile lungi! Gasesti toate ingredientele in magazinele Lidl si totul e gata in mai putin de 30 de minute!
Supa crema de naut, este o masa completa, nu e nevoie de felul 1 i felul 2. Este extraordinar de satioasa si este potrivita pentru cei mici si cei mari in egala masura! Cantitatile se pot dubla foarte usor pentru o familie mare sau musafiri.
Pentru varianta de post, omitem baconul si smantana dulce, iar in loc de supa de pui punem apa sau supa de legume. Nu este nevoie de un blender de mare viteza, pentru ca Supa crema de naut e delicioasa daca are textura si se simt bucatele aromate de bacon sau bucatele crocante de naut. Inainte sa dam totul prin blender, nu uitam sa punem deoparte 2-3 linguri din amestec pentru decor.
Sigur, crutoanele sunt optionale, dar hei…ce e o supa crema fara 2-3 crutoane? Pentru a le pregati, taiem painea cubulete de 1x1cm. Le asezam in tava, pe hartie de copt. Stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare, piper, boia afumata, praf de usturoi sau ierburi aromatice. Amestecam bine cu mana, astfel incat toate cubuletele sa fie bine condimentate. Coacem 10-12 minute in cuptorul incins la 200 °C.
Incearca si alte retete asemanatoare cu Supa crema de naut, din Bucataria LIDL! (click e titlu pentru a accesa retetele):
1. Supa crema de mazare cu creveti si icre
Ingrediente pentru 4 portii de Crema de naut
- 2 conserve de naut Freshona
- o ceapa alba
- 2-3 catei de usturoi
- 125g cubulete de bacon Lovilio
- un cartof
- o lingura ulei de masline extra virgin Primadonna
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita busuioc uscat
- 2 foi dafin
- 1 litru apa /supa de pui / supa de legume
- 100ml smantana dulce Pilos
Mod de preparare Supa crema de naut
- Pentru supa crema de naut, pregatim mai intai ingredientele: taiem ceapa foarte fin, trecem usturoiul prin presa sau il dam pe razatoare. Scurgem nautul din conserva si il spalam foarte bine sub jet de apa rece. Curatam cartoful si il taiem in cubulete mici.
- Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul 1-2minute, la foc mediu.
- Adaugam baconul, cartoful, sare, piper, oregano. Calim alte 2 minute.
- Punem nautul, foile de dafin, turnam supa. Lasam totul sa fiarba, cu capac, 20 minute sau pana cartofii sunt fierti.
- Adaugam smantana dulce, amestecam.
- Inainte de a da supa prin blender, scoatem cateva boabe de naut pentru décor. Dam supa printr-un blender pana obtinem o crema.
- Potrivim la gust de sare si piper.
Servim Supa crema de naut alaturi de crutoane si stropita cu putin ulei de masline. Sa va fie de ce mai bine!
P.S. Va place nautul? Incercati si reteta de Burger de naut cu halloumi!
Bună Teo. Aș vrea să fac această supă. Îmi spui, te rog, câte grame are o conservă de năut (cantitate neta fără lichid)?
Salut. O conserva are aproximativ 250g naut.
Buna! De-abia astept sa fac supita asta maine! Intrebarea mea, se poate inlocui smantana cu putin iaurt grecesca, adaugat la servire?
Salut. Sigur ca da, merge foarte bine.
Buna!! Bacon.ul dupa ce il calim, il dam deoparte? Sau il blenduim la final cu toate celalalte ingrediente?
Salut. Se paseaza impreuna cu celelalte ingrediente. Scoatem doar cateva boabe de naut si putin bacon (daca vrem) pentru decor.
Buna Teo. O intrebare am. Ai scris in lista cu ingrediente ca folosim busuioc, iar in reteta oregano. E aceelasi lucru sau e typo? Merci
Salut. Poti folosi oricare din aceste plante aromatice, merg foarte foarte bine cu nautul.