3 retete de cocktail

Doamne, domnisoare, mamici si Gospo-Dive, am pregatit pentru voi un moment de rasfat. Bine, 3 momente de rasfat, pentru ca v-am pregatit 3 retete de cocktail! Si nu orice cocktail-uri, ci “d’alea bune si dulci”, “de doamne”, cum ar veni!

In fiecare an, de 8 Martie, v-am pregatit deserturi sau idei de retete rapide si foarte simple, pe care sa le poata face domnii pentru voi. Dar anul asta m-am gandit la altceva: sa facem impreuna 3 retete de cocktail, pe care, hai s-o spunem pe aia dreapta, LE MERITAM.

Seara, dupa ce dorm copiii, dupa o zi lunga si multe task-uri numai de mamici stiute, e momentul NOSTRU. Un cocktail cu aroma de vacanta, o carte buna sau un serial siropos, un cocktail bun de impartit cu prietena cea mai buna sau cu omuletul drag sufletului nostru.

3 retete de cocktail

Cum am procedat? Foarte simplu: am intrat pe eMAG si am cautat la sectiunea bauturi alcoolice. Supriza: aveau de toate! Si vinul preferat al lui #DomnulDon si prosecco preferat de mama, dar si ce aveam eu nevoie pentru cele 3 retete de cocktailRom Havana Club si Vodca ABSOLUTLe-am comandat intr-un minut iar a doua zi le-am ridicat de la easybox-ul de langa bloc. Mai simplu, nu cred!

3 retete de cocktail

Dar cine m-a inspirat in aventura mea de a va cadorisi de 8 Martie cu 3 retete de cocktail? Alex, alconnaisseur-ul simpatic, care stie totul (sau aproape, sau… va las pe voi sa descoperiti) despre diversele tipuri de bauturi. De Martisor, Alex s-a hotarat sa faca ceva special, sa fie un veritabil mixolog, care prepara cocktail-uri pentru a-si impresiona iubita. Daca i-au iesit sau nu… va invit sa descoperiti in episodul “Savuros ca un cocktail“, din Alconnaisseur!

Ce pot sa va spun sigur este ca mie chiar MI-AU IESIT 3 retete de cocktail de-li-cioa-se! Fiecare pregatite cu gandul la o vacanta, pentru ca o vacanta ar fi cel mai frumos cadou de 8 martie pentru mine!

3 retete de cocktail

Staycation – un cocktail inspirat de vacantele acasa ♥  

Pentru ca asta inseamna “staycation” – stay + vacation, adica o vacanta petrecuta acasa, local, in orasul sau zona ta. Cum nu se intrevede o plecare prea curand, am denumit “Staycation” acest cocktail cu iz de vacanta!

3 retete de cocktail

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 250 ml suc de portocale
  • 250 ml suc de ananas
  • 80 ml vodca ABSOLUT
  • 80 ml rom Havana Club
  • menta
  • cirese Maraschino in sirop
  • capsune
  • bucati de ananas 

Amestecam sucul de ananas si portcale, vodca si romul. Umplem paharul cu gheata, turnam cocktail-ul. Decoram cu fructe si menta. Mergea perfect si putin sirop de soc!

Apple-Maple – un cocktail inspirat de vremea capricioasa ♥  

Asa e Martisor… o zi cu 15 grade, una cu 3. Dar hei! Daca serile sunt inca reci, le incalzim cu un cocktail cu aroma de iarna, dar totusi fresh ca o zi de primavara!

3 retete de cocktail

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 120 ml rom Havana Club
  • 2 linguri sirop de artar
  • 250 ml suc de mere
  • 500 ml bere de ghimbir
  • 1 mar taiat felii subtiri 

Amestecam toate ingredientele intr-un shaker. Turnam in pahar cu gheata, decoram cu felii de mar taiate subtire, cu ajutorul unei mandoline.

Salty Dog – un cocktail inspirat de o zi la plaja ♥  

Bine, recunosc, am mers prea departe cu gandul la vacanta. Mai este ceva pana la vremea de plaja, dar o Gospo-Diva are dreptul sa viseze, nu? E genul de cocktail pe care il servesti ice-cold, iar sarea de pe marginea paharului? Ca un pupic cu buzele sarate de la apa marii. Offfff, mai e mult pana la vara?

3 retete de cocktail

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 300 ml suc de grapefruit roz
  • 60 ml vodca ABSOLUT
  • 300 ml suc de lamaie carbogazos (Sprite/7Up)
  • bucati de grapefruit
  • sare 

Trecem bucatile de gref peste marginea paharului. Dam prin sare pentru a face un colier in jurul paharului. Lasam deoparte 5 minute. Umplem paharul cu gheata. Amestecam in shaker sucurile si vodca. Turnam in pahar, peste gheata.

Sper din suflet ca v-am bucurat cu cele 3 retete de cocktail si sa le incercati si voi, va promit ca merita. Si asta vine din partea mea, care nu consum in general niciun fel de alcool. Dar la asemenea delicii? N-am putut rezista!

Nu uitati ca pe eMAG gasiti toate cele necesare pentru orice tip de cocktail si, in general, cam orice tip de bautura alcoolica. Sa va fie de cel mai bine!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.