Antricot de vita cu sos de piper verde este reteta noastra de rasfat! Sergiu aka Domnul Don iubeste fripturile de vita si spune ca, daca ii de dor de ceva de la restaurant, e un steak bun! Asa ca ne adaptam si facem acasa un steak delicios. Cum eu nu sunt mare fan vita, dar asta stiti deja despre mine, vita trebuie sa fie foarte buna, foarte frageda si gatita exact cum imi place mie. Adica exact asa cum o pregateste Sergiu! ♥
Bineinteles, cand e vorba de carne gourmet, ca la restaurant, apelam mereu la www.miramax.ro ♥
Pentru reteta de Antricot de vita cu sos de piper verde, am ales un Antricot Vita Black Angus, maturat, congelat, 3 kg (Uruguay/Argentina). Asa cum va spuneam, preferam carnea de vita din America de Sud, Argentina si Uruguay fiind renumite pentru calitatea carnii de vita. Aduse in America de Sud de conchistadorii spanioli dupa 1550, vitele Black Angus au devenit o traditie si parte din patrimoniul Argentinei. Conditiile naturale de mediu din America de Sud, clima si pasunile de pampas se resimt in carnea de calitate excelenta.
De altfel, acest antricot este atat de fraged incat este foarte ok sa il facem doar in tigaie, fara a fi nevoie de timp la cuptor. Desigur, asta depinde de gusturile fiecaruia si de cum isi prefera friptura. Eu tin musai sa fie dat si putin la cuptor! Este o bucata de carne mare, de 3 kg, asa ca noi o lasam sa se decongeleze putin, cat sa o putem taia, apoi o portionam si avem carne de steak mult si bine!
Alaturi de steak am avut legume simple, trase la tigaie in putin unt si ulei de masline. Ce legume? Mix-urile de legume congelate de la Orogel sunt preferatele mele. Alaturi de antricot am ales mix-ul de legume Misto Benessere, care contine conopida, broccoli, varza de Bruxelles, broccoli roman. Am condimentat simplu, cu sare si piper. Pentru ca merge perfect cu sosul aromat de piper verde!
Pentru sosul de piper verde avem nevoie de ceapa, unt, ulei de masline, smantana dulce, supa de pui sau de vita si piper verde, desigur. Si un strop de cognac pentru extra aroma! Domnul Don foloseste piper verde murat, care are un gust dulce-picant si este crocant la fiecare imbucatura! Sosul de piper verde merge perfect alaturi de orice friptura, de la vita la porc, pui sau peste. Incercati-l si sigur nu veti regreta!
Am servit totul alaturi de un vin rosu (bine, Sergiu si musafirii, eu mai putin). Dar am auzit vorbe in sat (a se citi “in bucatarie”) ca este foarte bun! Ce vin rosu? Cotes Du Rhone Rouge – Chateau De Saint Cosme Gigondas (Franța).
Un vin roșu cu o structură substanțială, el debordează de fruct și este foarte concentrat, fiind echilibrat de o aciditate superbă. Mure, bacon afumat, cărbune, afine, trandafir.
Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Antricot de vita cu sos de piper verde. Pe toate le gasiti la Miramax! Nu uitati de codul de reducere TEO10 pe care il puteti aplica in cosul de cumparaturi pentru 10% extra reducere! ♥
Incearca si reteta de Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel! (click pe titlu pentru a accesa reteta) ♥
Antricot de vita cu sos de piper verde – ingrediente pentru 4 portii
- 4 felii de Antricot de vita Black Angus
- ulei de masline David
- 2 linguri unt Parmareggio
- 1 kg mix de Legume Misto Benessere Orogel
- o ceapa alba mica
- 50ml cognac
- 250ml smantana pentru gatit Pana Cucina
- 250ml supa de pui/vita
- 50g piper verde murat
- sare si pier dupa gust
Apasati play in fereastra de mai jos pentru reteta de Antricot de vita cu sos de piper verde! ♥