Salata cu ton este o reteta rapida si sanatoasa, o salata colorata si plina de arome, perfecta pentru pranz sau cina. Putem pune salata pe felii de paine prajita, sa o rulam in lipii, sau alaturi crackers. E delicioasa o tortilla umpluta cu Salata de ton, frunze de salata si felii de rosii, avocado sau ou fiert taiat felii subtiri.
Este o salata inspirata de “cevice”. Ce este “cevice”? O salata ce provine din America Latina, pe baza de peste sau fructe de mare, marinate cu zeama de lamaie sau lime. In general se foloseste peste crud, dar care “se gateste” in timp ce sta la marinat, ajutat de acidul din citrice.
Noi folosim conserva de ton Nixe, fiind o varianta foarte accesibila si safe chiar si pentru cei mici. Putem folosi ton in ulei de masline sau in suc propriu, in functie de preferinte. Pentru un plus de aroma si un kick picant, putem adauga sos Tabasco si fulgi de chili.
<em>Salata </em>cu ton – Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 conserve ton Nixe
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin Primadonna
- 4 linguri zeama de lime
- sare, piper
- patrunjel/coriandru proaspat
- ½ ardei gras galben
- ½ ardei gras verde
- ½ ardei gras portocaliu
- 1 ceapa rosie
- 1 rosie mare
Toate ingredientele necesare prepararii reteti de Salata cu ton va asteapta in magazinele LIDL 🖤
Mod de preparare Salata cu ton
- Mai intai scurgem tonul foarte bine intr-o sita.
- Taiem foarte marunt toate legumele: ardeiul galben, ardeiul verde si portocaliu, ceapa, patrunjelul sau coriandru.
- Taiem rosia pe jumatate si scoatem miezul (parte de seminte) cu ajutorul unei linguri. Apoi, taiem rosia foarte fin.
- Punem toate ingredientele intr-un bol. Condimentam cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, toate dupa gust.
- Punem salata intr-o caserola sau acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece minim 2 ore inainte de servire. Cu cat Salatacu ton sta maim ult la frigider, cu atat aromele sunt mai intense.
Pentru o masa principala, pranz sau cina, putem servi Salata cu ton langa de orez natur, cous-cous sau paste integrale. Mai putem adauga in salata boabe de naut, fasole alba sau rosie, porumb, pentru o varianta mai bogata si mai satioasa. Este ideala si pentru pranzul din caserola de la birou. Incearca si reteta de Salata cu ton cu porum si maioneza!
Sa va fie de cel mai bine si va recomand si alte retete asemanatoare, de pe Bucataria Lidl! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta 🖤