Sigur ca se apropie Valentine’s Day, sigur ca #DomnulDon mi-a pregatit reteta mea preferata: Creveti cu prosecco!
Trebuie sa va spun adevarul: Sergiu nu este fan creveti, nici fan fructe de mare sau peste. Dar, de cand suntem impreuna, nu doar ca le mananca mai cu drag, dar le si gateste foarte des. Adevarul este ca, de cand a fost concurent la Masterchef, a ramas cu o super reteta: creveti cu suc de portocale. Uneori ii facem cu prosecco, alte ori cu suc de portocale, dar de fiecare daca cu muuuult suc in care sa inmuiem felii de paine proaspat prajita!
De cand i-am descoperit pe prietenii de la WWW.MIRAMAX.RO crevetii nu ne lipsesc din frigider, iar reteta de Creveti cu prosecco se intampla foarte des in bucataria noastra! La Miramax gasiti diverse tipuri de creveti, iar raportul calitate/pre teste excelent! Noi am ales Creveți Decorticați 16/20, 1 kg, care sunt perfecti pentru ca sunt mari, gata curatati, au doar varful coditei, pentru a-i putea apuca mai bine si…plimba prin sosul minunat!
Crevetii se gatesc foarte usor, in doar cateva minute si sunt perfecti pentru o cina rapida si mai ales o cina in doi! Important de stiut: puteti decongela total crevetii inainte de folosire, astfel incat sa nu lase la fel de multa apa sau puteti sa ii puneti in tigaie direct congelati, dar la final veti avea maim ult suc sim ai putin consistent. Noi ii decongelam mereu inainte de folosire. Pur si simplu ii asezam intr-o sita si ii lasam sub jet de apa rece, pana nu mai avem bucati de gheata.
Dupa cum va spuneam, noi preferam sa ii servim cu paine proaspat prajita, de aceea am luat tot de la Miramax painea gata facuta, pe care noi doar o coacem. Stiti cum e painea proaspat scoasa din cuptor, cu o coaja super-crocanta, in sosul de la creveti? Va spun eu: VIS! Va las AICI toata selectia Miramax de patiserie/brutarie.
Pentru sosul de la Creveti cu prosecco am folosit doar unt (unt Parmareggio fara lactoza, pentru ca eu inca tin regim), ulei de masline sare, piper, ierburi aromatice proaspete (busuioc si patrunjel), usturoi (puteti folosi proaspat, pentru o aroma intensa sau praf de usturoi, pentru…cinele romantice) si, desigur, prosecco.
La capitolul prosecco, am ales Prosecco “La Marca” Doc Treviso (Italia) un Prosecco alb cu perlaj fin, gust ușor dulce, echilibrat, cu delicate note florale. A dat o aroma delicioasa sosului si a fost perfect pentru cina in doi!
Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Creveti cu prosecco.
Ø Toate ingredientele folosite la Creveti cu prosecco sunt comandate de pe www.miramax.ro.
Ø Avem o veste buna: de acum, Miramax livreaza in toata tara! Mai multe informatii AICI.
Ø Nu uitati si de codul de reducere TEO10, pe care il puteti folosi la comenzile voastre pentru 10% extra reducere!
Creveti cu prosecco – Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 kg Creveți Decorticați 16/20
- 100g unt Parmareggio fara lactoza
- 50ml ulei masline
- 100ml prosecco
- sare, piper
- busuioc proaspat
- patrunjel proaspat
- 3-4 catei usturoi
- bagheta rustica
Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video de CREVETI CU PROSECCO!! Incearca si reteta de Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel!