Deliciul pe care il pregatim azi – Ciorba de rata cu smantana la la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este o reteta relativ nou intrata in bucataria noastra, dar de care ne-am indragostit iremediabil, mai ales in sezonul toamna-iarna! Carne aromata de rata, o explozie de legume fierte perfect, ierburi aromatice proaspete, zeama de varza, o ciorba dreasa cu smantana? Ce sa nu fie bun!
Adevarul este ca, pana nu demult, pentru mine cel putin, pieptul de rata insemna un singur lucru: medium rare, putin in tigaie, putin la cuptor. Rata intreaga sau pulpe de rata? Sigur erau transformate in rata pe varza. Dar anul trecut mama soacra a inceput sa creasca rate si ne aduca si noua. Pe principiul “cata rata poti totusi manca”, am decis sa incercam si o ciorba de rata, in care sa punem piept de rata de tara si tacam pentru extra gust. Apoi am perfectat reteta pana am ajuns la varianta aceasta de Ciorba de rata cu smantana!
Despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune va tot povestesc de cativa ani si este, in continuare, unul dintre cele mai iubite electrocasnice din Teo’s Kitchen! Sincer va spun, in folosim tot a doua zi, de la fiertul orezului si pana la supe delicioase, tocanite, deserturi pentru ca este foarte complex si indeplineste mai multe functii:
- este o oala sub presiune complet automata, electrica si foarte SIGURA de folosit
- este si un slow cooker obisnuit, care gateste mancarea lent, la o temperatura ce nu depaseste punctul de fierbere si astfel alimentele isi pastreaza textura, culoarea si mai ales valorile nutritionale
- functioneaza ca un aparat de gatit cu abur.
- oala sau tigaie obisnuita – cu functia brown/saute poti rumeni, praji, cali, blansa!
- aparat de fiert orez
- aparat de facut iaurt – ideal in special pentru cei mici in perioada de diversificare.
Ingrediente Ciorba de rata cu smantana la la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:
- 500 gr carne de rata (piept, pulpe, tacam)
- 1 morcov mare (2 daca sunt mai mici)
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- ½ ardei rosu
- ½ ardei verde
- 1 legatura ceapa verde
- 50g orez
- 300ml bors sau zeama de varza
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura verdeata (tarhon, patrunjel)
- 300g smantana
- 3 galbenusuri
- 2 litri apa
Punem carnea de rata in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si turnam deasupra 2 litri de apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Inchidem capacul si valva de aburi si selectam programul Meat/Stew, presiune HIGH sit imp de gatire 35 minute.
Dupa ce programul s-a terminat, asteaptam 10-15 minute, pentru eliberarea naturala a presiunii, apoi eliberam aburul si desfacem capacul.
Scoatem carnea de rata, o taiem in bucati de marimi portivite. O punem inapoi in oala.
Adaugam in supa legumele tocate cubulete, inclusiv verdeturile (ceapa verde, tarhon, patrunejel) si condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem si borsul sau zeama de varza.
Inchidem capacul si valva pentru aburi. Selectam programul Soup, presiune HIGH, pentru 15 minute.
Intre timp, amestecam smantana si galbenusurile intr-un bol incapator.
Cand programul s-a terminat, eliberam presiunea cu grija, deschidem capacul. Punem cate un polonic de supa fierbinte in bolul cu smantana si amestecam. Adaugam 3-4 polonice de supa in amestecul de smantana, apoi turnam totul in oala. Astfel ne asiguram ca smantana si oul nu se strang in ciorba.
La final potrivim la gust de sare si, desigur, mai adaugam extra verdeturi tocate fin!
Va promit ca reteta de Ciorba de rata cu smantana va fi o surpriza foarte placuta si o modalitate excelenta de a gati rata!
Mai multe detalii despre aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune gasiti AICI 🖤
Alte retete gatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune :
- Friptura de porc frageda si suculenta
- Friptura “Pomana porcului”
- Prajitura rastunata cu fructe
- Pulpa de miel
- Costite de porc in bere
- Chiftelute cu piure