Asa cum v-am promis, voi incerca sa pun cateva retete de post, in masura in care timpul imi permite. Incepem seria cu pastele cu sos de ciuperci, care au fost foarte bune si le-au servit pana si “carnivorii” casei. Se prepara foarte repede si usor 🙂
Ingrediente:
– 400 gr de paste (eu am folosit fusili)
– o ceapa
– un ardei gras rosu
– ulei de masline
– 2 linguri de faina
– 200 gr de masline negre
– 500 gr de ciuperci
– sare, piper, nucsoara
– 1/2 legatura de patrunjel verde
Pentru inceput, punem pastele la fiert, de precizat ca pentru ca tinem post, trebuie sa fim foarte atenti cand cumparam pastele, sa le alegem pe cele fara ou, da? Pastele se fierb in apa clocotita, calculand 1 litru de apa la 100 gr de paste. In apa punem putina sare si cativa stropi de ulei de masline. Nu fierbem pastele mai mult decat timpul indicat pe amabalaj, pentru ca mai ales fiind fara ou, se sfarma foarte repede. Mai bine le fierbeti “al dente”.
Taiem ceapa marunt, curatam ciupercutele si le taiem felii, le calim in putin ulei de masline, impreuna cu maslinele negre. Adaugam apoi si ardeiul taiat feliute. Cand legumele sunt calite si s-au inmuiat (ciupercile vor lasa oricum apa si se vor inabusi frumos), preparam sosul.
Pentru sos, dizolvam cele 2 linguri e faina in apa rece. Incincem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si punem si faina dizolvata in apa, o calim foarte putin (cateva secunde, si stingem cu apa calda. Lasam sosul sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu pana capata consistenta. E necesar sa amestecati pentru a nu face cocoloase. Condimentati sosul cu sare, piper si putina nucsoara. Turnam sosul in tigaia cu legumele si lasam sa dea un clocot impreuna cu ele. La ultimul clocot, punem si patrunjelul tocat marunt.
Peste paste punem o portie generoasa de sos cald si servim cu pofta 🙂 Pentru cei care au impresia ca sosul e greu pentru ca are faina prajita, nu e asa, intrucat faina se prajeste cateva secunde sau chiar se poate sari peste etapa asta, insa va garantez ca mancarea nu e grea si e delicioasa. Pofta mare!
Mama, ce bine arata! Pofetsc la greu.
BRAVO TEO! FELICITARI PENTRU LUCA!
mie imi lasa apa in gura:D
FELICITARI PENTRU BEBE!!!!!!!!!!
Sa creasca mare , sanatos si sa va bucure toata viata!
Daniela
Teo draga te felicit si eu pt bebe…sa fie sanatos si norocos! Toate gandurile bune pt voi si sa ne spui de minunenea voastra…am citit aici ca il cheama Luca…frumos nume!!! FELICITARI!!!
Daca fetele zic inseamna ca ele stiu mai bine…
Felicitari pentru bebe Luca!
Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de el!
Sa creasca mare si frumos si sa manance bunatati facute de mami.
Liana M. (am uitat parola si tre sa refac contul…)
felicitari pentru blog si pentru bebe
Am facut-o, e a doua mancare pe care o gatesc de pe blogul tau (prima a fost spaghete cu soia (ca si blognese), amandoua au iesit excelent, merci mult de idei.
Buna Teo!Te rog imi poti spune,daca pot sa pun margarina in loc de ulei de masline?Va iesi la fel de bun?Mersi frumos.Cu stima,Camelia.
O sa gatesc asta azi. Sa vedem cum iese…Scriu maine daca a iesit bun sau nu.
Pana acum tot ce am gatit de aici a iesit nemaipomenit! Felicitari pt blog!
am facut si eu astazi si au iesti senzationale…. multumesc pt reteta
multumesc pt reteta de cand am am gasit siteul tau numai de aici ma inspir pt retete 😉 :*