Salată de crudităţi

Postul, mai ales daca este tinut in fiecare zi si nu doar Miercurea si Vinerea, poate duce la diverse carente in organism, asa ca din cand in cand, o data la 2-3 zile prinde bine o salata simpla de cruditati ca si aceasta, o adevarata bomba de vitamine! In plus, ce imi place mie la aceasta salata este ca i se simte aroma in toata bucataria, mai ales daca morcovii si telina sunt de la tara, si nu de “import”. Merele, cu gustul lor dulceag, dau o aroma aparte si completeaza foarte bine telina si morcovii.

Ingrediente:
– 2 mere
– o telina potrivita
– 2-3 morcovi
– 3 linguri de sos de usturoi sau maioneza vegetala
– biscuiti digestivi de post

Curatam legumele de coaja si le dam prin razatoarea mare. Adaugam sosul si amestecam bine. Puteti condimenta cu sare si piper daca este nevoie, eu personal nu am mai adaugat nici un fel de condiment, pentru ca sosul era foarte aromat.

Am servit salata cu biscuti digestivi, am descoperit de curand niste biscuti integrali cu soia, care s-au potrivit de minune salatei de cruditati.

Pentru o varianta mai “light” a salatei, daca nu doriti sa folositi sos de usturoi sau maioneza vegetala, va sugerez un simplu ulei de masline sau un dressing pe baza de otet, ulei de masline, sare, piper, zahar, zeama de lamaie.

Pofta mare si multa perseverenta in tinerea postului!

8 Comments

  1. ramona03

    Buna Teo! Ati scriu din spania, pe aici ducem lipsa de multe bunatati de acasa, zilele trecute cautam o reteta de papanasi si am dat de pagina ta, ami place e bine facuta si papanasii au iesit superbuni. Am un sot gurmand si acum asteapta sa fac eclere. Mersii mult! Pupici

  2. Asta chiar imi place la nebunie si o fac o data pe saptamana,sambata daca am timp.E fff usor de facut si extrem de gustoasa in special cu sunca presata…

  3. Bogdan

    Salutare!

    Scuza-ma ca postez aici comentariul dar n-am gasit un mail de contact.
    Vroiam sa te intreb daca ai vrea sa facem un schimb de linkuri intre bloguri.
    Blogul meu este http://words.haipa.ro/

    Toate cele bune,
    Bogdan.

  4. moatza

    Buna Teo! Salata asta o fac de ceva timp, mostenire culinara de la soacra. 🙂 Merge foarte bine si cu cateva felii de grepfruit sau pomelo. Am pus odata si boabe de struguri si n-a fost de lepadat.

  5. Unde ai gasit sosul Ranch pt salata? Il caut de vrea cativa ani si nu am reusit sa il gasesc nicicum, cel putin in Brasov. Merci pentru ajutor!

  6. Cred ca am mai zis pe undeva pe blog despre sosul Ranch. L-am primit din America.. pe aici n-am vazut nici eu..

  7. Anonymous

    pai noua nu ne arunca nimeni sos Ranch din america?ne facem pofta si apoi…bum…sos american!nu ne innebuniiiiiiiiii!!!!

  8. Anonymous

    caut strict mancare de cruditati

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.