Pancakes cu iaurt si afine – unul dintre cele mai delicioase mic-dejunuri din ultima vreme! Pentru ca in magazinele Lidl gasesc mereu afine, le folosim foarte des la micul dejun. Fie le punem in iaurt, peste cerealele cu lapte sau…stau linistite intr-un bol si le ciugulim toata ziua. Bine, nu stau foarte linistite, pentru ca ne plac foarte mult si nu dureaza mai mult de de 15 minute pana eu si Luca reusim sa dam gata tot bolul!
Pancakes cu iaurt si afine – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este un aluat foarte simplu de pregatit: intr-un bol amestecam ingredientele umede (lichide), in altul pe cele uscate. Apoi turnam ingredientele umede peste cele uscate si amestecam foarte bine, pana avem un aluat cremos, ca si cel de clatite, dar mult mai consistent. Este foarte important sa lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 minute inainte de a pregati clatitele americane.
- Pancakes cu iaurt si afine sunt foarte pufoase, datorita prafului de copt si a bicarbonatului de sodiu. Asa ca e important sa nu punem o cantitate prea mare de aluat la fiecare clatita, altfel nu se va coace la interior.
- Am adaugat o cantitate mica de zahar (2 linguri la intreaga cantitate de aluat) pentru ca, in general, servim pancakes cu miere sau sirop de artar/agave, deci nu ne dorim sa fie prea dulci. In plus, afinele sunt dulci si dau o dulceata deosebita clatitelor.
- Prajim clatitele in tigaie neaderenta, unsa cu ulei. Ungem cu ulei la fiecare pancake. Cum stim ca trebuie intoarsa clatita? Este rumenita pe partea inferioara si apar bulbuci pe partea superioara. Simplu!
- Sunt foarte bune calde, cu miere desupra dar se pastreaza foarte bine la frigider 2-3 zile, astfel ca le aveti la indemana ori de cate ori doriti ceva dulce. Sunt perfecte si pentru pachetelul de la scoala sau caserola de la birou!
Toate ingredientele pentru reteta de Pancakes cu iaurt si afine le gasiti in magazinele Lidl.
Ingrediente pentru 6-8 Pancakes cu iaurt si afine
- 2 oua mari
- 50g unt Milbona topit
- 250g iaurt grecesc Pilos
- 2 linguri (3og) zahar brun Belbake
- 200g faina Castello
- ½ pliculet praf de copt Castello
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu Castello
- Zahar vanilinat Belbake dupa gust
- 250g afine
- Ulei de floarea soarelui Vita D’Or
Intr-un bol amestecam ouale, untul topit, zaharul brun, zaharul vanilat, iaurtul. Amestecam foarte bine. In alt bol amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu. Turnam amestecul cu ou peste cel de faina si amestecam pana nu mai avem cocoloase. Incingem o tigaie non-stic, punem ½ lingurita de ulei. Pentru fiecare pancake punem ¼ cana de aluat sau o jumatate de polinic. Intindem aluatul in forma rotunda. Presaram afine pe partea superioara. Cand clatita e rumenita pe fund si apar bule de aer pe partea superioara, o intoarcem si o coacem si pe partea cealalta.
Scoatem clatitele pe un platou, pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Sunt delicioase si merge perfect alaturi de miere, sirop de artar sau fructe. Pofta buna!
Se poate inlocui faina de grau cu faina de migdale? Multumesc 🙂
Dar, dar cantitatile nu sunt aceleasi. Trebuie sa vezi exact ce faina folosesti si in functie de asta sa obtii consistenta aluatului (mai gros decat cel de clatite). Deci ti sugerez sa mergi din aproape in aproape.
Buna, oare se poate folosi smanatana (din aceea mai grasa) daca nu am la indemana iaurt grecesc? Multumesc! 🙂
Salutare. Da, se poate folosi si smantana.