Nu stii ce sa faci cu ouale rosii ramase de la Paste? Sau cauti o idee pentru pachetelul de la scoala, micul dejun si picnicurile in familie? Reteta de azi – Pasta de oua cu ricotta este o idee delicioasa, care raspunde cu brio la toate cerintele de mai sus!
Pasta de oua cu ricotta – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Ricotta seamana cu urda noastra romaneasca, insa este mult mai cremoasa si are o aroma mult mai subtila.
- Puteti adauga in pasta de oua si alte mezeuri care va plac, crema de branza natur, mascarpone, ceapa verde, leurda, usturoi verde sau uscat etc.
- Pasta de oua cu ricotta se poate face si doar din galbenusuri, iar apoi umplem albusurile de ou cu pasta obtinuta. Veti avea niste oua umplute absolut geniale, o retea noua de incercat!
- Pasta de oua pregatita astfel se pastraza foarte bine 2-3 zile la frigider!
- Este foarte usor tartinabila si usor de transportat intr-o caserola sau intr-un borcan si asta o face ideala pentru picnicuri, excursii, iesiri la iarba verde dar si in pachetelul de la scoala sau birou, ca aperitiv la mesele festive, pentru a umple cornulete, placinte, clatite sarate etc. Este cu adevarat o reteta foarte foarte versatila!
Ingrediente pentru 8-10 portii Pasta de oua cu ricotta
- 6 oua fierte tari
- 250g ricotta Lovilio
- 2 linguri maioneza Kania
- sare Castello dupa gust
- piper Kania dupa gust
- 100g muschi crud-uscat Camara Noastra
- 2 linguri patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
Toate ingredientele pentru reteta de Pasta de oua cu ricotta le gasiti in magazinele LIDL
Pentru oua fierte tari, punem 6 oua la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Adaugam ½ lingurita sare si lasam ouale se fiarba minim 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Ouale le punem in oala de la inceput, o data cu apa. Optional, putem praji muschiuletul inainte de a-l adauga in blender.
O data ouale fierte si curatate, nu ne ramane decat sa punem in blender toate ingredientele sis a amestecam pana avem o pasta omogena. Potrivim la gust de sare, piper, usturoi. Putem aauga la final si ceapa rosie toccata foarte fin, pe care nu o dam insa prin blender, ci o incorporam in compozitie folosind o lingura.
Pasta de oua cu ricotta va fi o preferata a familiei (a celor mari si mici in egala masura), va promite Gospo! Sa va fie de cel mai bine!