Salata de mazare cu bacon este o reteta minunata pentru primavara! Poti folosi mazarea proaspata, congelata sau la conserva si, pentru un plus de savoare, poti adauga si boabe de porumb, din conserva sau, pe timpul verii, de la porumb proaspat fiert!
Salata de mazare cu bacon este o salata care merge perfect ca aperitiv sau fel principal dar si o garnitura foarte buna pentru carnea la gratar. Salata cu mazare este cu atat mai buna cu cat e rece, de la frigider. Si, pentru ca toate aromele sa fie bine intrepatrunse, este ideal sa lasam salata la frigider cateva ore bune, de preferinta peste noapte, inainte de servire.
Ingrediente pentru 8 portii Salata de mazare cu bacon
- 750g mazare congelata Freshona
- o ceapa rosie
- 125ml iaurt grecesc Pilos
- 50g maioneza Kania
- 200g bacon crud-uscat Pikok
- 100g branza razuita Milbona
- sare si piper dupa gust
Toate ingredientele pentru reteta de Salata de mazare cu bacon le gasiti in magazinele Lidl!
Punem la fiert 2 litri de apa. Cand apa clocoteste, punem sare si mazarea. Fierbem 10-15 minute sau pana mazarea e fiarta al dente, apoi o scurgem foarte bine intr-o sita. Prajim baconul intr-o tigaie anti-aderenta, fara adaos de grasime. Trebuie sa prajim feliile de bacon la foc mediu, pana e foarte crocant, apoi il scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei. Cand e uscat de grasime, il maruntim cu mana. Va fi usor de maruntit pentru ca, daca e bine prajit, va fi extrem de crocant.
Pentru sos, trebuie sa amstecam maioneza, iaurtul, ceapa taiata fin, sare si piper dupa gust. La final, nu ne ramane decat sa asamblam salata de mazare: amestecam mazarea, cascavalul dat pe razatoare, baconul maruntit si sosul. Potrivim la gust de sare si piper si dam salata de mazare la frigider pana in momentul servirii.
Sa va fie de cel mai bine! 🖤
Iti place mazarea? Incearca si alte retete cu mazare, alese cu mare drag pentru tine si absolut DE-LI-CIOA-SE!! (click pe titlul fiecareia pentru a accesa reteta)