Reteta de “Lapte de pasare”mi-a marcat cu adevarat copilaria, adolescenta si, de fapt, TOATA perioada petrecuta la mama acasa. Azi va scriu reteta de Lapte de pasare plina de nostalgie si cu un zambet larg pe buze, pentru ca retraiesc una dintre cele mai faine perioade din viata mea ( si probabil din viata multora) ANII ’90 ♥
Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Lapte de pasare:
- Din 1 litru de lapte si 3 oua ies 4 portii, deci e foarte usor sa dublati sau chiar triplati cantitatile retetei pentru mesele mari in families au serile cu invitati.
- Este foarte important sa va dedicati timp pentru a bate galbenusurile cu zaharul (pana granulele de zahar nu se mai simt si spuma isi dubleaza volumul) si la fel, pentru a bate spuma de albusuri (minim 1-15 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o bezea foarte tare si lucioasa, care nu cade cand intoarcem vasul cu fundul in sus).
- Laptele de pasare este cel mai bun daca este lasat sa se odihneasca la rece. Asa ca e important sa il pregatiti din timp si sa il lasati la frigider cel putin 3 ore inainte de servire.
Lapte de pasare + PlayStation Classic = o seara perfecta ca in anii ‘90
Pentru a sarbatori 25 de ani de la lansarea consolei PlayStation originala, Sony a lansat consola PlayStation classic.
- Oferind o intoarcere fenomenala in timp, PlayStation Classic este o recreere compacta a consolei originale, fiind cu 45% mai mica decat prima varianta din 1994.
- Vine cu 20 de jocuri preincarcate, jocurile clasice si cele mai iubite: primul GTA (Grand Theft Auto), Final Fantasy, Rayman, Resident Evil si, bineinteles, uber-preferatul si mega-iubitul meu Tekken 3 ♥
- Are 2 controlere clasice, care abia asteapta sa le folositi!
- Acum gasiti PlayStation Classic cu reducere de 40% pe Altex, Media Galaxy, eMAG si Flanco – de la 500 de lei la 300 de lei.
Unele dintre cele mai dragi “amintiri din copilarie”, respectiv din anii ’90 sunt pentru mine weekend-urile cu PlayStation! Desigur, nu aveam unul al nostru, insa, aproape in fiecare weekend, inchiriam un PlayStation de la centru de inchirieri. Il ridicam vineri dupa ora 13 si il returnam duminica dupa ora 13. Timp in care TOTI prietenii fratelui meu (Rares e cu 5 ani mai mare decat mine) veneau la noi, mancau la noi, dormeau la noi si ne jucam pana la epuizare! Si mama ne incuraja aceste activitati (vorba ei: era masa linistita sa va stiu in sufragerie pe toti decat plecati cine stie pe unde) si ne facea cate o oala imensa de Lapte de pasare, care sa ne tina in forma in zilele de joc!
Lapte de pasare – reteta ideala pentru o seara cu prietenii!
Toata treaba era foarte bine pusa la punct: unii dormeam cat se jucat altii, pentru ca, de fapt, in weekend-urile de PlayStation, nimeni nu prea dormea! Jocul nostru preferat era Tekken 3, cel pe care l-am avut la fiecare varianta de PlayStation de pana atunci si cel pe care il joaca si Luca azi. De ziua lui, Luca si-a facut cadou, din banii stransi tot anul, un PS4 Slim si primul joc cumparat (dupa marea lui obsesie Fortnite) a fost Tekken. Pentru ca e un fel de traditie in familia noastra.
PlayStation Classic este dedicat nu doar nostalgicilor, ci si celor care sunt fani PS si vor sa experimenteze primele jocuri, grafica si experienta lui PlayStation original!
Asa ca, propunerea mea pentru voi este o oala mare de Lapte de pasare si PlayStation Classic, mai ales daca sunteti din generatia mea! Hai sa recunoastem: de la Coco Jambo la DJ Bobo, de la blugii Fortza evazati, adidasii Yomax si arcul multicolor cu care ne jucam TOTI, indiferent de varsta, anii ’90 au fost si vor ramane CEI MAI FRUMOSI ANI!
Ingrediente pentru 4 portii Lapte de pasare:
- 1 litru lapte integral (3.5% grasime)
- 3 oua
- 150g zahar
- o lingurita pasta de vanilie sau miezul de la o pastaie de vanilie
- un praf sare
Separam ouale. Batem galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia, pana avem o spuma groasa, ca o alifie, in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam cate putin din laptele cald pentru a tempera crema, apoi o putem turna pe toata in lapte. Punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute la foc foarte mic.
Separat, batem albusurile spuma cu restul de zahar, pana avem o spuma tare, lucioasa. Punem o oala mare cu apa la fiert. Can apa fierbe, dam focul foarte mic si punem bucati de bezea, pe care le oparim 10-15 secunde. Apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in lapte.
Amestecam usor totul si lasam laptele de pasare sa se raceasca foarte bine. Il dam apoi la frigider 3-4 ore sau pana este foarte rece.
Sa va fie de cel mai bine sis a va bucurati de seri faine cu PlayStation si amintirea anilor ’90, in care eram, cu adevarat, tineri si fericiti!
NU se firebe in apa chioara, caci vor avea gust de apa chioara !!!! Se fierb in lapte+zahar+vanilie !
Multumim!