A venit vara cu adevarat, se pare! Si daca a venit vara stiti ce inseamna asta in Teo’s Kitchen? Inseamna retete noi, light, racoroase, usor de facut! Si cum puteam incepe seria de retete racoroase, decat cu un Cheesecake? Cheesecake este si va ramane desertul meu preferat, iar AICI (click pe link) gasiti intreaga mea colectie de Cheesecake. Azi va propun reteta de Cheesecake cu lamaie si bezea, un cheesecake dulce-acrisor, nu prea dulce, nu prea acrisor, ideal pentru vara! Folosim coaja de la o lamaie si coaja de la o lime pentru aroma si decoram totul cu bezea, pentru ca e ceva special in combinatia lamaie-bezea.
[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]Sfaturi utile pentru reteta de Cheesecake cu lamaie si bezea[/box] nu folosim gelatina, dar e foarte important sa tinem Cheesecake cu lamaie si bezea la frigider cel putin 12 ore inainte de servire
- daca doriti sa transportati Cheesecake cu lamaie si bezea, este indicat sa folositi un pliculet de gelatina sau 4 foi de gelatina
- cum folosim gelatina in reteta de Cheesecake cu lamaie si bezea? Gasiti AICI toate indicatiile necesare 🙂
- daca nu aveti o torta pentru a rumeni bezeaua, puteti prepara bezea elvetiana, batuta pe baie de abur. Reteta pentru bezea elvetiana o gasiti AICI.
- forma folosita pentru cantitatile date este o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm.
- smantana dulce trebuie sa fie foarte rece! Este ideal sa o tineti la frigider si apoi 5-10 minute in congelator inainte de folosire.
Acum ca v-am spus si sfaturile utile pentru reusita garantata a retetei de Cheesecake cu lamaie si bezea, va reamintesc ca toate ingredientele folosite de mine in aceasta reteta le gasiti oricand in magazinele LIDL, nu doar in saptamanile tematice 🙂 Sunt ingrediente accesibile ca si pret, iar rezultatul este unul deosebit, asa cum bine vedeti in pozele de mai jos!
Ingrediente pentru 10 portii de Cheesecake cu lamaie si bezea
- 300g biscuiti digestive Sondey
- 120g unt Pilos topit
- 500g crema de branza Goldessa
- 100g zahar pudra Castello
- 200ml smantana dulce pentru frisca Pilos
- coaja de la o lamaie
- coaja si sucul de la o lime
- 2 albusuri
- un praf sare Castello
- 100g zahar tos
Pentru crusta Cheesecake cu lamaie si bezea. Dam biscuitii prin blender, ii amestecam cu untul topit. Presam compozitia de biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili de 18cm diametru. Nu uitati sa tapetati fundul tavii cu hartie de copt. Folosim un pahar pentru a presa biscuitii intr-un strat uniform, dam la rece pana ne ocupam de umplutura.
Pentru umplutura Cheesecake cu lamaie si bezea. Scurgem crema de branza si o amestecam cu zaharul pudra, cu mixerul 2-3 minute. Cu mixerul pornit, adaugam smantana dulce (care trebuie sa fie foarte rece). Continuam sa amestecam 5-7 minute pana crema se intareste. Adaugam sucul si coaja de la o lime si coaja de la o lamaie. Continuam sa amestecam pana compozitia e bine intarita. Turnam crema de branza peste crusta de biscuiti, dam la rece min 12 ore.
Pentru bezea Cheesecake cu lamaie si bezea. Batem albusurile cu un praf de sare pana avem o bezea moale. Adaugam zaharul tos, lingura cu lingura, amestecand pana avem o bezea tare, lucioasa. Cu ajutorul unui pos cu sprit, decoram cheesecake-ul cu bezea, apoi folosim o torta pentru a rumeni bezeaua. Dam din nou la rece pana la servire.
Nu-i asa ca n-a fost greu deloc? 🙂 Reteta de Cheesecake cu lamaie si bezea chiar se pregateste rapid, fara prea multe pregatiri sau ingrediente. Daca nu va place aroma de lamaie, puteti inlocui coaja de lamaie cu miezul de la o pastaie de vanilie. Optional, puteti adauga si un strop de colorant alimentar gel galben in crema de branza.
Sa va fie de cel mai bine si sa avem cu totii o vara racoroasa! Pofta buna, gospo-dive dragi si nu uitati ca va asteptam in fiecare weekend in Caravana Lidl! Am inceput in Brasov si toata vara ne vedem in diferite oras ale tarii sa gatim si sa ne distram impreuna!