Biscuiti cu miere (de post)

biscuiti cu miere

Azi, in ceaiul de fenicul (preferatul meu din TOATA lumea ceaiurilor) am inmuiat un, doi sau poate chiar trei biscuiti cu miere…cine mai sta sa-i numere? Sunt de post, se pregatesc usor si se pastreaza foarte bine, cateva zile bune, in borcanele inchise ermetic. Dar, s-o zic pe aia dreapta, doar ipotetic stiu ca s-ar pastra foarte bine “zile bune”, pentru ca practic…se mananca toti intr-o zi. Si nu pot nici sa va spun ca suntem o familie nu-stiu-cat de numeroasa…dar…sunt atat de buni 🙂

biscuiti cu miere

De cele mai multe ori fac reteta de Biscuiti cu miere numai cu faina integrala sau cu amestec de faina alba si faina de orez, asa ca, daca doriti sa incercati, puteti folosi 200g faina alba si 100g faina de orez. Eu folosesc miere (si nu, nu voi intra acum in dezbaterea cu mierea care devine toxica la temperatura ridicata pentru ca…nu intru) dar puteti folosi si sirop de artar sau agave, daca nu va place mierea. Chiar va recomand reteta de Biscuiti cu miere nu doar pentru post, ci pentru micul dejun in general. Puteti sa ii lipiti doi cate doi, cum am facut eu sau puteti sa ii coaceti individual. Eu am folosit dulceata de caise si gem de prune pentru a-i lipi, dar asta depinde de gusturile voastre personale. Si, la final, un pic de zahar pudra n-o facut rau in veci, niciunui biscuite 🙂

biscuiti cu miere

Ingrediente pentru 40 Biscuiti cu miere (20 lipiti)

  • 200g faina alba
  • 100g faina integrala sau faina de orez
  • ½ pliculet praf de copt
  • miezul de la ½ pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 180g miere sau sirop de agave
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • gem de caise/prune pentru lipit
  • zahar pudra

Mod de preparare Biscuiti cu miere

  1. Cernem intr-un bol cele doua tipuri de faina (puteti folosi si numai faina alba daca vreti) si praful de copt.
  2. Facem o gaura in mijloc si turnam mierea, uleiul si vanilia. Amestecam cu mixerul sau cu mana pana avem un aluat omogen, bine legat.
  3. Daca aluatul e prea tare, adaugati 1-2 linguri de apa.
  4. Strangem aluatul si formam un disc, pe care il invelim in folie de plastic si il dam la rece minim o ora, apoi il intindem pe masa pudrata cu faina si intindem o foaie de cca ½ cm grosime.
  5. Decupam biscuitii si ii asezam in tava, pe hartie de copt.
  6. Biscuitii cu miere se coc in cuptorul incins la 180°C, timp de 8-10 minute pe functia de ventilatie sau 10-12 minute pe functia statica.
  7. Lasam biscuitii sa se raceasca foarte bine inainte de a-i lipi doi cate doi si a-i pudra cu zahar.

V-am spus eu ca reteta de Biscuiti cu miere este una rapida? V-am spus! M-ati crezut? Desigur ca! 🙂 Sper sa incercati reteta acum in post si nu numai. Pentru si mai multa inspiratie, va asteapta o intreaga categorie de retete de post AICI 🙂 (da da, apasati cu incredere pe AICI, vi se va deschide o lume de retete). Va pup, sa va fie de bine reteta de Biscuiti cu miere si un post cu folos tuturor!

biscuiti cu miere

 

12 Comments

  1. Cum decupez biscuitii asa cum ai facut tu, Teo? Ai vreo forma speciala?

  2. Cristina

    Buna, Teo.
    Spune-mi te rog de unde cumperi ceai de fenicul?
    Multumesc.

  3. Carmen Carmen

    Buna! Îmi plac foarte mult rețetele de pe site și va felicit pentru munca depusă, aș fi vrut doar sa va rog sa incercati sa căutați informații suplimentare despre ceaiul de fenicul, am aflat ( cu stupoare) pe perioada alăptării că are un nivel ridicat de toxicitate și nu se recomanda consumului uman, cu toate că este recomandat inclusiv pentru a calma colicile bebelusilor ( nu am administrat ceaiuri, dar știu că sunt foarte promovate, cu toate că OMS oferă indicații clare referitoare la faptul că nu se oferă decât în scop terapeutic celor mici).
    Toate cele bune!

    • De-a lungul timpului am realizat ca daca citesti din 10 surse, vei avea 10 informatii contradictorii 🙂

  4. Cristina

    Buna,Teo.
    Imi cer scuze ca insist asupra ceaiului, dar nu am gasit acest sortiment nicaieri, desi imi doresc foarte mult, iar cei de la Lidl spun ca nu au avut ceai de fenicul!?!
    Poti sa ma ajuti cumva?
    Iti multumesc foarte mult.

    • Draga mea, nu am cum sa te ajut 🙁 A fost ceai de fenicul la saptamana bio. Incearca la magazinele Plafar sau cu produse bio 🙂

  5. Merge și cu coconut oil in loc de ulei de floarea soarelui, dar trebuie și puțină apă și nu merge pusă coca la frigider, că se întărește tare.

  6. Violeta Violeta

    Bună Teo, iți mulțumesc pentru toate rețelele geniale, o minune 🙂 am făcut pentru Crăciun aceste fursecuri, însă m-am luptat cu aluatul, efectiv când vroiam să întind foaia , se sfărâma foarte rau…oare ce am greșit? Sărbători fericite!!

    • Salut. Nu stiu ce ai gresit, daca ai respectat intocmai reteta nu avea de ce sa nu iasa. Sarbatori minunate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.