Pandispan cu dulceata

pandispan cu dulceata

Azi pregatim impreuna o reteta foarte speiala pentru mine: reteta de Pandispan cu dulceata 🙂 Am ales reteta de azi din doua motive mari si late:

  1. Este #SaptamanaRomaneasca la Lidl si s-au intors toate produsele pe care le cunoastem din copilarie si pe care le iubim, indiferent din care parte a tarii suntem: slaninuta afumata, jamobon, muschiulet, pastrami, carnati la garnita, caltabosi, toba, branza de burduf, salata de icre, goognele murate, sarmalute, baigli, cornulete, negrese, dulceata, palinca.

Si, mai mult de atat, Lidl incepe Campania “CAUTATORII DE CAMARI”!  Care e ideea? Toate gospodinele au in camara cel putin un preparat cu care se mandresc, pentru care le cunosc si musafirii si vecinii. Zacusca “aceea” despre care legenda spune ca “niciozacusca nu e mai buna decat zacusca lui Buni Sia”…cel putin la noi asa e! Daca si tu ai astfel de bunatati in camara, afla ca el ear putea ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din toata tara! Cum? Inscrie-ti camara pentru vizita celei mai exigente echipe de gurmanzi – Florin Dumitrescu si Andrei Arasics! Daca preparatul tau este ales, il aducem pe rafturile magazinelor Lidl si te rssplatim cu 10.000 de euro!

pandispan cu dulceata

Hai, inscrie-te si tu, stim ca ai cea mai buna zacusca! Sau dulceata de ardei iuti! Sau compot! 🙂 Poti afla toate detaliile si regulamentul aici: https://surprize.lidl.ro/camaranoastra/inscriere 🙂

  1. Al doilea motiv pentru care am ales reteta de azi Pandispan cu dulceata este traditia pe care reteta o are in familia noastra de romani cinstiti: Buni pregateste reteta asta de cand ma stiu, de cand imi aduc aminte. Doar ca ea si noi nu ii spunem “Pandispan cu dulceata” ci…”blat de tort cu gem”. Pentru ca Buni asa facea: din aceasta compoiztie facea un blat de tort dreptungiular, pe care il taia apoi in 3 felii subtiri-subtiri, ca sa poata face 3 rulade mai mici, fiecare umpluta cu o dulceata diferita, ca sa impace si capra si varza, si iubitorii de dulceata de capsuni si pe cei de gem de maciese.

pandispan cu dulceata

Ca asa a fost Buni Sia mereu, s-a gandit numai la noi si la micile bucurii pe care poate sa ni le faca 🙂 Asa ca azi, direct de la Buni Sia citire si cu ajutor de la delicioasa dulceata de mure Camara Noastra, avem reteta de Pandispan cu dulceata!

pandispan cu dulceata

Ingrediente pentru o rulada de Pandispan cu dulceata (20-25 felii)

  • 5 oua mari
  • 120g zahar Castello
  • 120g faina Castello
  • 2 pliculete zahar vanilat Castello
  • un prf sare Castello
  • 30g zahar pudra Castello

pandispan cu dulceata

Separam cu grija albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 80g zahar tos, pana avem o crema groasa, ca o alifie, in care zaharul nu se mai simte aproape deloc. Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi, cand avem o spuma moale, incepem sa adaugam zaharul tos (cele 40g ramase), cate o lingura o data, pana avem o spuma foarte tare. O data cu zaharul tos adaugam si zaharul vanilat. Punem albusurile peste galbenusurie, putin cate putin, amestecam cu spatula cu miscari de impaturire, de sus in jos, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie. La final adaugam si faina, tot asa, treptat, amestecam cu spatula. Trebuie sa avem la final o compozitie omogena si foarte aerate, ca o spuma.

pandispan cu dulceata

Intindem compozitia in tava de la aragaz (cea mai mare) pe care fie o ungem cu non-stick spray, fie cu unt si hartie de copt. Nivelam bine folosind o paleta sau o spatula. Coacem rulada 7-10 minute la 180° sau pana trece testul scobitorii. Rasturnam pandispanul pe o hartie de copt pudram bine cu zahar pudra si rulam cat de strans putem, apoi il lasam sa se raceasca de tot. Cand pandispanul e rece, deschidem hartie de copt si umplem rulada cu dulceata de mure, pe care o intindem intr-un strat uniform apoi rulam la loc, la fel de strans. Dam rulada de Pandispan cu dulceata la rece 1-2 ore inainte de feliere.

pandispan cu dulceata

Este o reteta cu gust de copilarie, de vanilie si dulceata si tot ce e mai bun intr-o casa 🙂 Sa va fie de cel mai bine si nu uitati sa va inscrieti camara in campania “Cautatorii de camari”!

pandispan cu dulceata

6 Comments

  1. claudia

    unde gasim non-stick spray ?

  2. Bună! Nu am văzut în reteta (nu zic ca nu e) cantitatea de dulceață folosita. Ce dulceață merge, în afara de afine și căpșuni?

    • Nu este o cantintate exacta, depinde de tava, de tipul de culceata etc. Nu am pus niciodata mai mult de un borcanel 🙂

  3. Cecilia Roșală

    Buna sau Cristos a înviat! Ce sînt oua in ziar! Te uemaresc cu multă plăcere!

    • Ouale pe care le primesc de la tara, invelite individual in bucati de ziar, ca sa reziste la transport 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.