Dragi gospodine…nu! Nu este prea devreme sa va ganditi la retetele pentru masa de Paste! 🙂 Si nici pentru urmatoarea masa de duminica in familie! Daca sunteti in cautarea unui aperitiv simplu de pregatit si totusi impresionant, am azi o propunere mai mult decat draguta pentru voi: Choux cu pate de pui! Choux sau bigne pot fi dulci, umplute cu crema de vanilie sau pot fi sarate, devenind un aperitiv aspectuos, care le da musafirilor impresia ca ati petrecut cate ore bune in bucatarie!
Pentru Choux cu pate de pui am ales pateul integral de pui de la Scandia Sibiu, un pate care imi place mult, in primul rand pentru gustul deosebit si mai apoi pentru lista de ingrediente. Da da, pentru lista de ingrediente, care nu contine E-uri (fara coloranti, fara conservanti, fara arome artificiale) 🙂
[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]De ce aleg pate integral Scandia Sibiu?[/box]
- este un pate integral, adica dintr-o singura specie; daca e pate de pui, atunci are doar carne si ficat de pui, iar daca e de porc, atunci este preparat doar din ficat si carne de porc; nu sunt amestecate speciile.
- este preparat dupa reteta lui Josef Theil, fondatorul fabricii Scandia in 1922 si a carui reteta e pastrata cu grija de mai bine de 90 de ani
- pate-urile Scandia Sibiu nu contin aditivi, coloranti, E-uri, fiind conservate prin metoda de bain-marie, asa cum fac si bunicile noastre cand pun dulceata, zacusca si alte conserve. Trebuie consumat la maxim 24 de ore de la deschidere, pentru ca altfel oxideaza. Este un pate delicios, indiferent ca e de pui, porc, gasca, rata sau curcan
- exact ca pateul facut in casa, are o culoare naturala, pentru ca nu contine coloranti artificiali.
Ingrediente pentru 25 bucati Choux cu pate de pui:
- 200 gr de faina
- 260 ml de apa
- 80 ml de ulei
- 5 oua intregi
- un praf de sare
- 400g pate integral de pui Scandia Sibiu
- ardei gras rosu si verdeata pentru decor
Fierbem apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand dau in clocot, tragem oala de pe foc si punem toata faina o data. Amestecam foarte bine, folosind un tel sau o lingura de lemn, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii oalei si este bine legat. Lasam aluatul sa se raceasca si il mutam in alt vas, unde adaugam rand pe rand ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Punem aluatul obtinut intr-un pos si se spriteaza choux-urile direct in tava, pe hartia de copt. Gogoselele au avut cca 2 cm inainte de coacere. Dam tava la cuptorul incins la 180°C si coacem 20-22 minute sau pana choux sunt frumos crescute si rumenite. Este foarte important sa nu deschidem deloc cuptorul in primele 10-15 minute de coacere, altfel choux-uile se dezumfla.
Pentru a prepara Choux cu pate de pui, trebuie sa lasam gogoselele sau bigne sa raceasca foarte bine, apoi le decupam capacul si…ne minunam de cat de frumusele sunt si inaintru, unde ramane loc fix pentru umplutura de pate de pui! Umplem Choux cu pate de pui, le decoram cu feliute de ardei si verdeata, apoi le putem aseza pe platou, gata de servire! Desigur, pentru aceasta reteta puteti folosi oricare dintre pate-urile Scandia Sibiu, in functie de preferintele voastre! Sa va fie de cel mai bine!
Wow! Sunt cele mai rapide si cele mai simple aperitive pe care le-am vazut vreodata. Arata bestial. Salvat in bookmark. 😀