Tort Red Velvet

tort red velvet

Red Velvet Cake sau Tort Red Velvet sau cum vreti sa ii spunem, este unul dintre torturile americane emblematice si, pentru ca e rosu-alb ca un martisor, m-am gandit sa va fac reteta cadou de 8 Martie. Pentru ca va iubesc, pentru ca o iubesc pe mama si e un cadou si pentru ea.

tort red velvet

Despre mama mea? Mama Lucia pe nume cod? Ne certam des, pentru ca suntem doua pietre tari, doua zodii de foc care…au uneori prea mult foc. Dar mama mea m-a invatat ca pot orice. Mi-a aratat jumatate din lume, m-a invatat ca POT singura si ca, atunci cand nu mai pot, ea e mereu acolo. Si va fi mereu acolo si eu voi fi mereu acolo pentru ea. Pentru ca e bucata din mine si eu bucata din ea. Asa ca, pentru mama si pentru mamele voastre si pentru voi: un 8 Martie minunat, toata dragostea din lume si un tort special pentru voi.

tort red velvet

[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Tips and tricks pentru un Tort Red Velvet reusit:[/box]

  • din cantitatile date va ies 3 blaturi de tort de 20 cm, 2 blaturi de 22-23 cm sau 24 cupcakes
  • pentru va blaturile sa nu se farmiteze, este ideal sa le invelim in folie de plastic cand sunt reci si sa le lasam peste noapte la frigider
  • pentru ca blatul sa ramana umed si pufos, nu amestecati mai mult decat este necesar ci numai cat fiecare ingredient sa fie incorporat
  • bicarbonatul stins cu otet sunt esentiale atat ca si agent de crestere dar si pentru ca intensifica culoarea

tort red velvet

Ingrediente pentru blat Tort Red Velvet:

  • 300g zahar tos
  • 120g unt moale
  • 3 oua
  • 250ml lapte batut
  • ½ lingurita colorant rosu gel
  • 2 linguri cacao
  • 275g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita bicarbonat
  • miezul de la pastaie de vanilie

Ingrediente pentru crema Tort Red Velvet

  • 500g mascarpone
  • 300ml smantana dulce
  • 100g zahar pudra vanilat

tort red velvet

tort red velvet

Folosim unt de minim 82%grasime, da? Il lasam la temperatura camerei pana e moale, apoi il spumam impreuna cu zaharul tos, 7-8 minute cu mixeurl la viteza mare, pana avem o spuma. Adaugam cele 3 oua pe rand. Batem fiecare oua ca pentru omleta inainte de a-l adauga si, o data cu fiecare ou, adaugam si o lingura de faina (pe care o scadem din cantitatea totala de 275g) ca sa nu se taie compozitia. Dupa fiecare ou si lingura de faina, amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu jumatate din canatitatea de cacao si praful de copt. Amestecam bine. Urmeaza sa adaugam laptele batut , colorantul alimentar gel si vanilia. Amestecam din nou. Cernem deasupra restul de faina si cacao. La final adaugam si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine.

tort red velvet

tort red velvet

Distribuim compozitia uniform in 3 tavi de 20cm diametru si nivelam folosind o spatula. Batem usor tavile de masa pentru a se nivela bine. Coacem blatul pentru Tort Red Velvet in cuptorul incins la 180℃, pe gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului. Coacem 22-28 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam blaturile sa se racoreasca in tava, apoi pe un gratar pana sunt complet reci, inainte de a le nivela astfel incat sa fie egale toate trei. Este de prefarat sa lasam blaturile la racit peste noapte inainte de asambla tortul.

tort red velvet

Pentru crema, amestecam 500g mascarpone la temperatura camerei cu 300ml smantana dulce pentru frisca pe care o batem pana e tare. Amestecam mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se simt deloc. Adaugam frisca batuta si amestecam pana avem o crema omogena, pe care o dam la rece pana asamblam tortul. Pentru asamblare, punem o cantitate mica de crema in mijlocul platoului, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui. Asezma rimul blat, punem crema intr-un pos cu dui rotund si umplem tortul facand o spirala generoasa de crema. Lasam spatiu la margine pentru a pune cercuri de crema. Asezam al doilea blat si continuam pana la ultimul. Pentru a decora tortul, punem cate un strat de cercuri de crema de jur imprejurul tortului si il intindem pe fiecare in parte, usor, cu o lingurita, exact asa cum vedeti in poza.

tort red velvet

Desi reteta de Tort Red Velvet poate parea una complicate, sa stiti ca nu este. Nici nu e cel mai simplu tort din existent torturilor, ca sa glumim un pic, dar nu e nici unul care sa fie super-mega-complex, cum e Tortul anti-gravitatie. Eu v-am explicat totul pas cu pas, cu toate detaliile posibile si mai ales cu atat de multe fotografii nu ca sa ilustez cat de greu e de facut, ci cat de simplu poate deveni daca urmati cu atentie reteta 🙂 Sper sa il incercati sa imi trimiteti multe multe fotografii cu tortul vostru reusit! Sa va fie de cel mai bine si pofta mare la Tort Red Velvet.

tort red velvet

tort red velvet

 

73 Comments

  1. Cristi

    Buna! Cum fac cu colorantul? Cand si cum se pune?

  2. Ce colorant sa folosim pt a iesi un roșu intesns?

  3. Andreea

    buna. nu inteleg la crema…ce cantitate de frisca se foloseste? se amesteca mascarpone cu smantana dulce, amestecam mascarpone cu zahar si apoi se adauga frisca batuta…
    “Pentru crema, amestecam 500g mascarpone la temperatura camerei cu 300ml smantana dulce pentru frisca pe care o batem pana e tare. Amestecam mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se simt deloc. Adaugam frisca batuta si amestecam pana avem o crema omogena, pe care o dam la rece pana asamblam tortul”

    • 300 ml smantana dulce. O batem pana devine ferma, apoi o amestecam cu mascarpone mixat in prealabil cu zaharul.

  4. Mihaela

    Buna Teo! 🙂 Multumesc pentru reteta! L-am facut pentru sora mea, de ziua ei si a fost senzatia serii.
    Eu l-am copt in forma de 24 cm si chiar a crescut putin peste. Oare sa fi pus prea mult bicarbonat? nici nu conteaza pt ca am reusit sa obtin 3 felii egale.
    Multumesc inca o data si mult succes in continuare!

  5. Maria predeanu

    Am incercat si eu reteta azi, dar nu iese asa rosu☹️.Trebuie neaparat cacao?

    • Da, este nevoie si de cacao. Eventual incearca un alt colorant.

      • ce colorant ati folosit? eu am pus colorant rosu gel si nu a iesit desi am pus mai mult decat zice reteta. Multumesc.

    • Buna Maria, am avut si eu aceeasi problema dar am reusit sa gasesc la magazinul naturist o cacao care este putin mai deschisa la culoare,aproape bej ,dar care are gustul bun de cacao.Si nu a mai acoperit atat de mult culoarea rosie.Sper sa gasesti si tu si sa mearga 🙂

  6. Buna Teo. Ma poti ajuta cu niste cantitati pentru forme de 26 cm. Vreau sa fac tortul red velvet pentru 22 de persoane. Chiar daca nu trebuie sa fac and 2 torturi.multumesc!

    • Dubleaza cantitatile, desi cred ca va trebuie sa coci de mai multe ori dat fiind numarul mare de portii.

  7. Anabela

    Bună! Arată minunat! Îmi poți spune te rog ce colorant gel foloseşti şi unde pot găsi? Nu îmi dau seama din poză, iar cel pe care l-am mai încercat eu până acum la blaturi red velvet nu m-a ajutat cu nimic. Mulțumesc

  8. ileana

    Buna!Pentru o forma de 28 cm vreau sa dublez cantitatile si nu am numai o singura forma,e ok daca coc pe rand cele 3 blaturi? Ma gandeam sa.l coc tot dar nu stiu daca se feliaza usor.Multumesc anticipat!

  9. Madalina

    Buna ziua! La prepararea blatului facem cu mixerul doar zaharul cu untul si apoi pe restul le amestecam cu lingura? Sau merge totul incorporat cu mixerul?

  10. lavinia

    buna, poti sa imi recomanzi si mie de unde as putea sa cumpar/comand colorantul pt blat. ms

  11. Valentina

    Buna seara, sa inteleg ca la tava de 26cm trebuie sa dublez cantitățile prezentate de dvs.? Și blatul il pot coace odată si nu in 3 ture?
    Mulțumesc!

    • Buna ziua. Da dublati cantitatile, dar recomand coacere pe rand, altfel este posibil ca blatul sa creasca foarte mult si sa iasa din tava.

  12. Alexandra Lucaci

    Buna Teo! Pentru blatul acesta pot folosi o tava cu pereti detasabili? Daca da, adaug hartie de copt sau tapetez cu faina? Multumesc si o zi faina sa ai 🙂

  13. Andra

    Buna Teo!

    Ne poti spune, te rog, ce cacao folosesti? EAm incercat de doua ori tortul, a doua oara cu colorant Wilton Red Red, dar tot a iesit Maroon Velvet Cake 🙂
    In rest, multumesc pentru acest post.

  14. Stefania

    Buna, as vrea sa folosesc in locul colorantului alimentar un piure obținut din zmeura pt a da culoarea roșie ai idee cât lichid(piure) mi-ar fi necesar pt a colora blatul in roșu, și dacă se schimba cantitățile la Ingredientele solide ???

    • Salut. Piureul de zmeura nu va colora suficient, e nevoie de colorant daca vrei culoarea asta. Cat despre cantitate chiar nu stiu ce sa iti spun.

  15. Buna Teo
    Spune-mi te rog daca am tava de 22cm.. pot sa folosesc cantitatile mentionate de tine, si sa coc toata compozitia in tava? Urmand apoi sa il feliez? Ma gandeam sa nu fie prea multa compozitie, si sa creasca prea mult
    Multumesc frumos

    • Salut, Adina. Asa cum am mentionat in text, pentru o tava de 22 cm ies 2 blaturi. Poti sa coci totul o singură dată și apoi sa il feliezi.

  16. Alexandra Bura

    Buna, cat colorant se pune?

  17. Andreea

    Buna! Pentru 3 blaturi de 28 cm dublez cantitatile si apoi le impart in 3 parti egale si le coc separat? Nu mai am timp sa comand acel colorant, in hipermarket nu se gaseste? Sau daca pun oricare alt colorant, sa pun putin mai mult ca sa iasa asa rosu? Blaturile nu ies prea uscate daca nu le insiropez? Ms

    • Salut, Andreea! Din pacate nu am cum sa fac eu calculele, sunt convinsa ca vei reusi tu. Pune un alt colorant, aceeasi cantittate sua putin mai mult daca ti se pare ca mai trebuie. Iti dai seama de cum il pui in aluat si amesteci cat este de intens rosu.

  18. Mirela

    Amestecam toate ingredientele, conform descrierii, cu mixerul?

  19. Mihai

    Buna ziua/seara,

    Am facut acesta reteta de 2 ori , este usor de facut si mi-a iesit perfect de fiecare data , singura problema pe care o intampin este colorantul alimentar , am luat dr Oke si nu a colorat deloc , va rog daca se poate sa imi spuneti daca nu e secret , ce colorant ati folosit?

    Va multumesc pentru reteta ! Sarbatori fericite !

  20. Tabita

    Buna! Rețeta este foarte apetisanta, iar conform instructiunilor nici nu pare foarte complicat.
    As îndrăzni să incerc sa fac si eu acest tort, însă întrebarea mea este legată de laptele bătut. E grav daca folosesc iaurt? Care e diferenta?
    Mulțumesc mult!

  21. Roxana

    Buna Teo,
    Poti sa-mi zici, te rog, ce dimensiune de dui rotund folosesti pentru aplicarea cremei?
    Multumesc.

  22. Georgiana

    Buna. Am făcut compoziție dubla si am pus o in tava 30/40.cat timp ar trebui sa l tin la cuptor? Mulțumesc

  23. Buna draga mea Teo,îți urmăresc cu drag rețetele ,as avea si eu nevoie de un sfat de-al tău. Am făcut blaturile pt acest tort,dar as vrea sa schimb crema ,cu ce fel de crema as putea incerca,nu mă împac bine cu acesta variantă, stiu ca este originală, dar as vrea ceva diferit..o altă cremă.

    • Salutare. Poti folosi orice crema, in functie de ce iti place: ciocolata, cafea, vanilie, o crema cu fructe etc.

  24. Teodora Trimbitas

    Bună, Teo. Am făcut tortul, dar nu are aceeași culoare roșie ca al tău. Am folosit gel rosu de la Wilton. Mulțumesc, o zi frumoasa!

  25. Catalina Ciobanu

    Buna. Imi poti spune la ce program trebuie sa coc? Am cuptor electric

  26. Bun, bun…
    A iesit totul mai puțin culoarea, nu a fost suficient de tare colorantul, dar nu i nimic, poate iese data viitoare.

  27. Teeeo, heeelp!
    Sunt cu blatul la cuptor și nu pare sa se coacă. Când trag de tava sa verific, încă tremura ca o gelatina. Îl mai tin, dar oare sa fi gresit ceva?

    • Salut. Sper ca ai reusit si s-a copt, raspund mai greu aici in comentarii. Poti sa ma contactezi pe facebook sau instagram cand sunt urgente, mai degraba vad acolo in timp util.

  28. Loredana

    Salut !
    As vrea sa incerc reteta asta, dar o varianta mai kid friendly. Oare as putea inlocui zaharul cu siropul de curmale, iar cacao cu pudra de roscove ?

    • Salut, teoretic poti inlocui, insa rezultatul s-ar putea sa nu fie la fel, sa ai asta in vedere.

  29. Buna, Teo!
    Am incercat reteta ta in urma cu cateva saptamani. Blatul, din punctul meu de vedere, a iesit perfect, gustul ne-a placut foarte mult, singura problema pe care am intampinat-o a fost legata de consistenta cremei. Desi am respectat reteta ta, in momentul asamblarii, crema devenise destul de lichida. Ar putea fi o problema faptul ca am facut-o de seara, o data cu blaturile, si peste noapte a stat la frigider? As vrea sa repet reteta pentru Paste si imi e teama sa nu se intample acelasi lucru. As putea folosi un intaritor de frisca pentru a fi sigura ca nu se mai intampla ca prima data?
    Multumesc frumos!

    • Salut, Lili. Sfatul meu este sa asamblezi tortul cand e gata de preparat crema. Nu este nevoie de intaritor de frisca, daca te uiti in comentarii vei vedea ca reteta a fost testata de cititori si a iesit foarte bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.