Supa cremoasa de rosii este „nemesis-ul” vietii mele, unde nemesis = dusmanul etern. De ce? Din cauza amintirilor de la gradinita, desigur! Nu am fost niciodata un copil mofturos la mancare si niciodata, dar niciodata nu le-am terorizat pe mama sau pe Buni Sia cu 2-3 feluri pentru pranz, pentru ca nu eram genul de copil care sa refuze macarea. INSA la gradinita erau doua supe care efectiv imi stricau ziua daca erau in meniul de la pranz: supa de rosii si supa de chimen. De ce? Pentru ca supa de rosii era efectiv un bulion fara niciun fel de gust, in care pluteau de obicei niste paste fierte peste masura si lipite intre ele. Oribil! Iar supa de chimen? Mi se parea un ceai, cu atat mai mult cu cat era servita cu o paine uscata si NU crutoane. Ceai. Si nu orice fel de ceai, ci unul neplacut, gen ceaiul de ceapa. Si uite asa am ramas cu impresia ca supa de rosii nu imi place. Apoi, acum cativa ani, intr-o excursie la Roma, am fost invitata la masa la niste cunostinte si gazda ne-a spus, plina de incantare, ca ne-a facut supa ei speciala de rosii. Nu stiam cum sa refuz fara a fi necioplita si cu atat mai mult dupa ce am vazut incantarea din ochii ei. Asa ca nu am spus nimic si am ramas fata in fata cu bolul de supa de rosii, nemesis-ul meu. Am luat prima inghititura si ma gandeam ca ar fi ideal, pe principiul romanesc „ia cu pita”, sa mananc supa cu FOARTE multa paine, ca sa nu ii simt gustul. Apoi am gustat. Si, cu o singura lingura de supa de rosii, TOATE amintirile mele neplacute au disparut. A fost cea mai cremoasa, aromata si gustoasa supa EVER! Atunci am prins curaj sa ii spun gazdei cat de groaza imi era sa mananc si ce parere aveam despre supa de rosii. Nu doar ca mi-a dat reteta si este cea pe care o vedeti mai jos, dar a transformat supa de rosii din dusman in prieten 🙂
Daca si voi sunteti ca si mine si nu aveti cea mai buna parere despre supa de rosii, fiti pregatiti sa vi se schimbe viata! 🙂 Este o supa foarte aromata, plina de legume, cu o aroma deosebita de la pancetta pe care o prajim inainte de legume. Fiind o supa in care rosiile sunt elementul principal, e foarte, foarte important sa folositi rosii de foarte buna calitate. Dar rosiile sunt in sezon vara si atat, iar rosiile „de mall”, cele pe care le gasim oricand, oriunde, nu au niciun gust si nu merita sa ajunga intr-o supa atat de speciala. Asa ca m-am decis sa testez azi reteta mea speciala de supa de rosii cu Delikat sos de rosii, in varianta clasica. Este un sos de rosii pe care il apreciez in mod deosebit pentru gustul autentic si delicios de rosii coapte. Toate produsele din gama Delikat conserve si sosuri de rosii au un gust extraordinar, gustul acela de rosii de gradina, din care ai musca exact ca dintr-un mar.
Diversitatea preparatelor in care pot fi folosite aceste produse este foarte mare, acestea oferind oricarei retete gustul de rosii perfect coapte, indiferent de anotimp. In plus, gama Delikat conserve si sosuri de rosii este extrem de variata, atat ca si produse, cat si ca variante de gramaj. Pulpa de rosii, sosul de rosii clasic sau cu busuioc, bulionul sau rosiile cuburi, toate produsele Delikat din aceasta gama trebuie incercate!
Azi, in reteta de supa de rosii, am folosit sosul de rosii clasic de la Delikat si a fost absolut perfect. Vi-l recomand cu mare drag! Aveti mai jos lista de ingrediente pentru 6 portii, reteta in varianta video (apasati cu incredere PLAY) siiiiiii un CONCURS simpatic pentru voi! Trebuie doar sa lasati un comentariu la aceasta postare sau la postarea de pe Facebook in care sa imi spuneti ce parere aveti voi despre supa de rosii, daca o pregatiti acasa si cum o pregatiti si, bineinteles, daca va place varianta mea. 🙂 Norocosul (sau norocoasa) va fi ales prin tragere la sorti si va castiga un voucher de cumparaturi pe eMAG si produse Delikat din gama conserve si sosuri de rosii! Astept cu drag comentariile vostre pana pe data de 31 mai!
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare: o ora, dificultate medie
– 50ml ulei de masline
– 100g cubulete pancetta/bacon
– o ceapa tocata marunt
– un morcov taiat marunt
– o bucata de telina taiata marunt
– ½ ardei gras taiat marunt
– 4 catei de usturoi trecuti prin presa
– 4 linguri faina
– 1 litru supa de legume/pui
– 690 ml sos de rosii clasic Delikat
– ½ legatura patrunjel
– 2 foi de dafin
– o lingurita cimbru uscat
– 250ml smantana dulce
– sare si piper dupa gust
Este o supa excelenta, usoara si foarte aromata. O pregatesc vara cu rosii prospete de gradina insa cu noua gama de Delikat sos de rosii am sa incerc aceasta reteta si in aceasta perioada in care rosiile din magazine nu sunt cele mai aromate. Este o reteta exact pe placul meu 😀
Vai ce pofta imi este! Imi facea mama cand eram mai mica supa de rosii si era delicioasa. Am incercat si eu sa fac de vreo 2 ori dar nu a iesit la fel insa voi incerca reteta aceasta si voi cumpara si sos de rosii clasic Delikat pentru a respecta in totalitate lista. Chiar zilele trecute am vazut ca exista o gama atragatoare de produse Delikat. Mutumesc pentru reteta!
Supa arata minunat,dar ce-mi place si mai mult e felul cum gasesti o poveste pentru fiecare reteta!Abia astept sa o incerc! :* :*
Nu am auzit de supa de chimen ,dar supa de rosii este preferata mea ,iar reteta pe care ne-o prezinti cred ca este delicioasa ,imi place mult si tot cu sosul de rosii Delikat fac supica ,iese delicioasa desi eu o fac mai usurica ca sa spun asa,nu pun bacon si smantana
Cred ca e tare gustoasa. Fetita mea este fan supe crema. Pana acum am incercat aproape toate retetele tale de supe crema si o vom incerca si pe aceasta.
Arata minunat!! Trebuie incercata
Mi se pare geniala reteta ta, abia astept sa o incerc! Multumesc, Teo!
Arata foarte bine si cu siguranta e delicioasa; nu am facut niciodata supa de rosii, insa, citind si vizionand reteta, sunt tentata sa incerc.
Fac supa de rosii in special vara si o consumam rece, in zilele fff calduroase. Interesanta reteta aceasta cu bacon. Combinatia de smantana dulce cu sos de rosii, e pe gustul meu. Succes si spor la ”gateli” 🙂
Mie imi place f mult supa de rosii. O pregatesc saptamanal, si fac galuste din faina ( in loc de paste). Pun si putina smaantana…Trebuie sa incerc si varianta ta..pare delicioasa!
Ah, arata superb supica ta! Mi-ai facut pofta!
Sa stii ca nici eu nu eram mare fan supa de rosii, mereu aveam senzatia ca o sa mor de foame dupa ce o termin 😀 Pana am mancat in vacanta in Croatia una, nu tare stralucita, dar aveam o foame de lup si m-am saturat binisor cu ea. Culmea 😀
De atunci fac o supica asemanatoare cu a ta, mai putin bacon, smantana si foi de dafin. Pun busuioc si patrunjel insa 😉 Si mancam toata familia plini de nostalgie asa 😀
Faina supa, dar și eu as scoate faina, pentru calorii mai puține, în rest e super!
Arata minunat! Abia aștept sa încerc reteta! Eu prefer supa cât mai fina și o strecor pt a fi cât mai cremoasa! Mulțumesc pt reteta!
Eu nu sunt fanul supelor crema, deci pentru mine supa de rosii e mai.. supa 🙂 Ma refer la cea facuta de mama, pt ca eu nu am incercat-o niciodata. Sunt acum in perioada de invatat retete noi asa ca o sa incerc si reteta ta, mai ales ca majoritatea ingredientelor sunt “de baza”. Cine stie, poate imi schimb si eu parerea!
Chiar imi face cu ochiul aceasta reteta.Eu fac de obicei varianta lui Jamie si este prima supa crema de roșii care ma tentează sa o încerc. Nu am testat produsele Delikat, o sa imi trec pe lista de cumpărături ingredientele. Mai am un borcănel de roșii uscate in casa, vor merge de minune cu supa !
Nici eu nu iubesc supa de rosii,am aceleasi sechele din copilarie dar cu siguranta voi incerca varianta ta ,arata cool.
Iubesc supele usoare de vara , sunt perfecte si gustoase.Incerc mai tot timpul retete noi si îmi place ceea ce ai gătit.
Supa de rosii este supa mea preferata. O testez mereu pe oriunde ma duc…la orice restaurant sau chiar din magazine. Insa parca tot mai buna e supa facuta in casa 🙂 Am incercat tot felul de retete cu diferite tipuri de rosii (cele proaspete, din conserva sau bulion) si in tot felul de combinatii ( cu orez, cu fidea sau cu mozzarella) și am ajuns la combinatia perfecta pentru mine: supa crema de rosii cu cateva cubulete de mozzarella si crutoane. Mi-a atras atentia supa aceasta pentru combinatia de ingrediente, sunt chiar curioasa cum o sa imi iasa si daca imi voi schimba parerea despre combinatia perfecta 😀
Foarte buna!
Supa de rosii imi aduce aminte de copilarie cand mama o prepara intr-un mod foarte simplu, cu putin orez si zahar pentru a fi un pic dulce. Abia asteptam sa faca si o mancam cu mare pofta.
Chiar ma gandeam zilele trecute ca as manca o supa buna de rosii si cu siguranta si celor mai pretentiosi la mancare (a se citi sotul meu :D) le va placea. Asadar, supa cremoasa de rosii sa fie 🙂
Cred ca aceasta varianta de supa de rosii este foarte gustoasa si aromata. Eu nu pregatesc supe de acest fel, insa as putea incerca aceasta reteta pe viitor.
Cam multe condimente !: si cimbru !si foi dafin !si telina !si patrunjel ! acum decideti -va : ori patrunjel ori telina ;ori cimbru ori foi de dafin !Amestecate asa toate de-a valma nu cred ca e sanatos dar nici apetisant !Vad ca vreti sa imitati un pic retetele italienesti dar nu reusiti !Italienii gatesc simplu,gustos si sanatos !