In viata fiecarui omulet, ca e “gospodina profesionista”, ca e un student la medicina cu o viata foarte plina, ca e bunica noastra care a gatit o viata intreaga sau o domnisoara proaspat casatorita care abia acum invata retete noi, vine un moment in care ne punem cu totii intrebarea “Eu ce gatesc azi?” Sau ce pot gati rapid, cu tot ce am la indemana prin frigider si camara? Ce pot improviza cu cele 3 oua pe care la mai am, o bucata de branza si un pic de faina?
DE ACUM VA RASPUND EU LA ACEASTA INTREBARE! 🙂 Daca anul trecut am fost impreuna in unul dintre cele mai frumoase proiecte Coca-Cola si Teo’s Kitchen – Din poza in farfurie -#HaiSaMancamImpreuna si am deslusit impreuna retetele din spatele fotografiile faine cu mancare, postate de voi Facebook si Instagram, anul acesta, pentru ca suntem deja mai experimentati, gatim cu tot ce avem la indemana in frigider si in camara! Ideea este foarte simpla: vom avea in fiecare saptamana un LIVE pe Pagina de Facebook Teo’s Kitchen, in care voi imi spuneti ce aveti prin frigider si camara si eu va propun retete rapide si faine! In plus, aceste sesiuni LIVE spre sa ne ajute sa ne cunoastem si mai bine unii pe altii, sa va impartasesc si mai multe secrete din bucatarie, tips&tricks pentru retete reusite de fiecare data. In plus, cele mai faine si mai nastrusnice idei si combinatii se pot transforma in retete pe blog sau chiar retete video!!!
Este foarte simplu sa gatesti fara cusur cand ai o bucatarie complet utilata, o reteta cunoscuta si mai ales toate ingredientele de care ai nevoie, insa adevarata provocare pentru un bucatar aspirant, un iubitor al gatitului sau o mama care trebuie sa gateasca pentru cei dragi, este sa gatesti fara pregatiri exceptionale, cu ce ai in frigider. Daca ai deschide frigiderul sau camara si ai gasi 3 cartofi, cateva oua si un borcan de zacusca, cum le-ai transforma intr-o reteta atat de apetisanta incat cei care gusta din mancarea ta sa spuna “wow, eu nu m-as fi gandit niciodata la asta!”. Uite asa, raspundem impreuna la intrebarea TU CE-AI PRIN FRIGIDER?
Cred ca o reteta este reusita atunci cand e atat de plina de imaginatie incat, desi este rezultatul unei improvizatii cu ce aveam la indemana, o putem fotografia si posta cu mandrie pe o reteta de socializare. O reteta este speciala cand se transforma intr-o adevarata experienta pentru cel care mananca din preparat, cand reuseste sa creeze o senzație unica, o amintire de genul “mai tii minte când ne-ai facut cei mai buni cartofi umpluti cu zacuscă?”. Oamenii mananca intai din ochi si mancarea trebuie sa fie in primul rand aspectuoasa, apoi delicioasa. Daca reusim sa facem asta improvizand cu ingredientele mai mult sau mai puțin banale de care dispunem, suntem cu adevarat chefi, la un restaurant si mai ales la noi acasa.
STIU ca veti fi alaturi de mine in acest proiect minunat pentru ca voi sunteti mereu alaturi de mine si va multumesc pentru asta din tot sufletul meu! Asa ca, dragii si dragele mele, ne vedem LUNI la ora 20:00 pe FACEBOOK la prima sesiune LIVE plina de idei bune! Pupici multi multi!
Superr! Succes! 😉