De cate ori nu vi s-a intamplat sa faceti prea mult piure de cartofi? De cate ori nu ramane piureul de cartofi in oala si ne pare foarte rau de el, pentru ca stim cu totii ca piureul de cartofi nu mai e la fel de bun cand e rece. Eu nu sunt din principiu un mare fan cartofi, insa daca e sa aleg dintre toate felurile in care ii putem pregati, piureul si cartofii frantuzesti sunt cu siguranta preferatele mele si, dintre toate piureurile, cel mai mult imi place piure de cartofi cu usturoi. Dupa ce v-am scris 5 randuri despre piure, sa va spun si ce gatim azi, nu? Pai azi invatam sa “reciclam” piureul de cartofi ramas de la cina sau de la masa de duminica si il transformam intr-o masa completa, un mic dejun minunat si satios si, bineinteles, o idee pentru pranzul la caserola de la birou si pachetelul de la scoala.
Indiferent de aparatul pentru waffe/gofre pe care il aveti, ca este cel patrat, rotund sau in forma de inimioare/floare, gofrele din piure e cartofi vor fi la fel de delicioase, singura diferenta fiind forma sau marimea. Spun asta pentru ca foarte multi m-ati intrebat daca reteta de Waffle cu dovlecel se poate face in orice fel de aparat J Si mai am o veste buna: daca nu aveti deloc un astfel de aparat, nu-i problema, puteti folosi compozitia de la reteta de azi si pentru a face pancakes, pe care le prajim in tigaia unsa cu putin ulei, punand cate o jumatate de polonic de compozitie si le rumenim frumos pe ambele parti. Simplu, nu?
Asa cum v-am obisnuit deja, gatim cu ingrediente de la Lidl si folosim in reteta de azi ingrediente din gama de baza, cele pe care le gasiti tot timpul in magazine si nu doar in saptamanile tematice. In plus, azi am folosit pentru prima data Mozzarella Lovilio, care a aparut nu demult, in varianta la punga, gata razuita. S-a comportat exemplar in reteta de azi si este la un pret foarte bun, asa ca vi-o recomand cu drag. Si, o alta recomandare pentru care “bag mana in foc”, este detergentul OMO – 5 litri la 39.99 lei, pe care il gasim acum in magazinele Lidl, in Saptamana Marcilor. O alta veste buna– din 21 martie a intrat in magazine noul sortiment de carne de pui crescut lent, care provine de la ferme mici. Puteti vedea intreagul sortiment si mai multe detalii AICI.
Acum sa trecem la reteta de azi – Gofre din piure de cartofi – care a fost un succes la micul dejun de duminica in familionul nostru si Luca a cerut si pentru pachetelul de luni de la scoala. Daca am inceput postarea spunandu-va ca piureul de cartofi nu este chiar “de 24 de karate” cand este rece sau reincalzit, trebuie sa va spun ca waffele astea sunt la fel de bune si reci, deci nu trebuie s ava faceti griji in privinta asta, rezista perfect la frigider pana a doua zi! Noi le-am mancat cu smantana si salata si au fost super consistente si super delicioase!
Ingrediente pentru 8 portii:
– 500g piure de cartofi
– 2 oua
– 30ml ulei de masline extra virgin Primadonna
– 60ml iaurt Pilos
– 100g mozzarella Lovilio
– 100g faina Castello
– ½ pliculet praf de copt Castello
– 4 fire ceapa verde
– 125g cubulete bacon Dulano
– sare Castello dupa gust
– piper Kania dupa gust
Intr-un bol incapator amestecam piureul de cartofi, ouale, uleiul si ceapa taiata rondele. Condimentam cu sare si piper dupa gust, avand in vedere ca piureul este sarat si la fel si cubuletele de bacon. Adaugam apoi mozzarella, iaurtul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam din nou foarte bine, pana avem o compozitie omogena. Daca rezulta o compozitie prea lichida, mai adaugam putina faina, iar daca rezulta o compozitie prea fainoasa, mai punem un ou mic. Textura compozitiei finale depinde foare mult de consistenta initiala a piureului de cartofi folosit. Nu ne ramane apoi decat sa coacem gofrele in functie de instructiunile aparatului pe care il folosim, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti.
Nu va mai explic inca o data cat de minunate sunt, va las sa le descoperiti voi 🙂 Dar, daca sunteti in cautare de un piure bun de cartofi, care merge perfect la orice masa si devine ulterior o baza minunata pentru aceste gofre, va sugerez cu mare drag reteta de Piure de cartofi cu usturoi. Va pup si sa va fie de cel mai bine!