Prajitura rapida cu fructe sau prajitura “de interventie”, la care apelez cand ne e pofta de praijitura pufoasa, de casa, dar nu am chef de mari “complicaturi”, cand se anunta musafiri neasteptati, cand ne prinda sambata seara fara o prajitura de casa pentru duminica. Ingredientele sunt foarte simple si la indemana, oricine la are in camara/frigider iar prepararea se face in cativa pasi simpli, fara a fi nevoie de nimic complicat, nici macar de un mixer. Cantitatile sunt suficiente pentru o tava de 20x28cm (tava de copt de marime medie), dar puteti sa le injumatatiti foarte usor pentru o tava mica, de 18×20, pentru doar cateva portii. Eu am folosit visine din compot, dar puteti folosi orice fructe va plac, fie ele proaspete sau din compot, trebuie doar sa le dati prin putina faina inainte de a ale adauga la prajitura. Spor si sper sa va placa! 🙂
Ingrediente pentru o tava de 25*30cm:
– 250g unt la temperatura camerei (unt 82%grasime)
– 300g zahar
– 350g faina
– un pliculet praf de copt
– 200g smantana
– 4 oua mari
– o lingurita esenta de vanilie (miezul de la o pastaie de vanilie)
– 400g visine din compot, congelate sau alte fructe
✓Incingem cuptorul la 180°C (treapta medie la cuptoarele pe gaz) si tapetam tava cu unt si hartie de copt sau cu unt si faina.
✓Amestecam untul cu zaharul pana avem o spuma.
✓ Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
✓ Adaugam jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si vanilia, amestecam.
✓Adaugam toata smantana, amestecam.
✓La final adaugam si restul de faina si amestecam pana avem o compozitie omogena.
✓Turnam compozitia in tava si nivelam cu spatula.
✓Asezam deasupra fructele, trecute prin faina.
✓Coacem prajitura 50 min sau pana trece testul scobitorii si a facut o crusta frumoasa, aurie.
✓Dupa ce prajitura se raceste, o puteti pudra cu zahar 🙂
Se putea ceva mai simplu de atat? 🙂 Eu zic ca Prajitura rapida cu fructe este ideala pentru incepatori si gospodinele care acum descopera minunata lume a bucatariei. Daca incercati reteta, astept comentariile voastre! Sa va fie de cel mai bine!
Buna Teo,
Urmaresc de ceva ani pagina si retetele si ma declar fan convins, desi nu am lasat comentarii pana acum. Imi place ca tot ce gatesti e accesibil, usor, rapid si gasesc cam toate ingredientele si aici (avand in vedere ca nu sunt in tara, sunt in Qatar). Pentru reteta de mai sus, as vrea sa intreb: fructele congelate chiar si date prin faina, nu vor lasa apa si risc sa stric aluatul?
Mersi frumos! Te pup!
Buna Lucia si multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Din pacate da, fructele congelate lasa prea mult apa, insa daca vrei neaparat sa le folosesti, decongeleaza-le inainte si apoi tamponeaza-le foarte foarte bine cu servetele de harie, apoi da-le prin faina si abia apoi intra in prajitura. Te pup!