Salata de masline

salata de masline

Reteta scurta de vineri – reteta salvatoare, pe care toate gospodinele trebuie sa o stie 🙂 Azi avem reteta de salata de masline, pentru iubitorii de masline din lumea intreaga, pentru ca se face foarte usor si rapid, pentru ca e perfecta alaturi de nachos intr-o seara de filme faine cu prietenii, pentru ca e un aperitiv perfect la petreceri in orice sezon, pentru ca este perfecta in sandwichuri de tot felul (cel mai faimos sandwich cu salata de masline este Sandwich-ul Muffuletta) dar si pur si simplu ca orice alta salata, garnitura langa…piure de cartofi, de exemplu 🙂 Si, nu in ultimul rand, pentru ca este perfecta in zilele de post!

salata de masline

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 200g masline negre fara samburi
  • 200g masline verzi fara samburi
  • 100ml ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri capere
  • 3 ardei grasi copti (rosu verde, galben)
  • 150g rosii uscate in ulei de masline
  • o lingura oregano uscat
  • o lingura busuioc uscat
  • o legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
  • sare si piper dupa gust

Sa vorbim un pic despre ardeiul gras copt: eu coc ardeii pe plita sau in tigaia grill de fonta, fara adaos de grasime, pana sunt moi si negri pe toate partile. Ii pun apoi intr-un bol, ii sarez si ii las cateva minute acoperiti cu folie alimentara. Asta ajuta ca pielita sa se despinda foarte usor de pe ardei. Apoi ii curat in 2 timpi si 3 miscari. Am scris la ingrediente ardei gras in 3 culori pentru ca salata sa fie mai colorata, dar puteti sa folositi si doar ardei rosu. Si daca nu vreti sa coaceti ardeii, ii gasiti la borcan, in orice hypermarket. Caperele si rosiile uscate in ulei de masline le gasiti acum si la Lidl, la un pret super ok. Puteti, desigur, sa folositi si rosii proaspete, insa doar pulpa, fara partea de seminte, pentru ca face salata mult prea apatoasa.

Astea fiind spuse, nu ne ramane decat sa punem toate ingredientele intr-un robot de bucatarie mare, incapator si sa le maruntim folosind functia PULSE, pentru ca ne dorim ca toate sa isi pastreze textura si nu sa transformam salata de masline intr-o pasta. Daca nu aveti un blender mare, tocati ingredientele pe rand si le amestacati la final. Gata salata de masline!

Este un preparat de post absolut minunat:

salata de masline

Dar la fel de bine completeaza un sandwich cu salata, mozzarella si sunca:

salata de masline

Sa va fie de cel mai bine! 🙂

 

 

 

 

2 Comments

  1. Andreea

    Aveam si eu un borcan de masline inceput de ceva vreme in frigider si salata asta parea o idee potrivita pt un sandwich mai altfel la pachetul de pranz.
    Sotului meu i-a placut atat de mult incat mi-a zis sa mai facem o portie si saptamana viitoare, ca e prea reusita 😀
    Multumim de reteta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.