Pare-se ca am fost foarte, dar foarte cuminte in anul care a trecut, pentru ca am primit de Craciun o sumedenie de cadouri! Printre ele, cei de la Sun Food au fost atat de draguti incat mi-au trimis un colet imens cu tot felul de conserve. De departe preferatele mele din gama lor sunt conservele de naut, pe care le-am folosit pana acum la cel putin 99 de retete de hummus 🙂 Asa ca, dupa 99 de retete, am zis ca e cazul sa incerc o reteta noua – salata de naut cu ceapa, un deliciu!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 2 conserve naut
– o ceapa rosie mica, tocata marunt
– 3 catei de usturoi
– 4 linguri ulei de masline
– o lingurita otet
– sare, piper, boia afumata, fulgi de ardei iute
– 50g spanac tanar (baby spanac)
– un ardei gras rosu, taiat cubulete
– ½ castravete Fabio sau un castravete cornichon taiat cubulete
– o legatura patrunjel tocata marunt
– 8 oua de prepelita fierte tari
Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei de masline, calim ceapa rosie pan devine translucida, apoi adaugam si usturoiul trecut prin presa sau dat pe razatoare si il calim impreuna cu ceapa cateva secunde, amestecand des, ca sa nu se arda (usturoiul devine amar cand se rumeneste). Punem condimentele si otetul si lasam pe foc cateva secunde, apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam restul de ulei de masline. Scurgem foarte bine nautul din conserva si, pe cat de poate, il curatam de coaja, ciupind usor boabele de naut. Amestecam toate ingredientele pentru salata intr-un bol incapator si condimentam cu sare si piper dupa gust, daca mai e nevoie.
Este o salata foarte satioasa, care tine bine de foame pana la cina, promit! 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
Stii expresia ” long live the King!” din filme sau carti? Cam asa ceva ar fi cu tine 🙂 long live Teo cu retetele ei inspirate 🙂
Pentru ca nu am avut naut in casa am folosit linte. Merge?
Oricum, gustoasa a fost 🙂
Minunata reteta! Delicioasa si in acelasi timp bogata din punct de vedere nutritiv.
Ma bucur mult ca ati incercat-o si ca va place! 🙂