Dragilor, am o veste buna! 🙂 BOB SE INTOARCE! Cum care Bob?!?! Prietenul meu, Bobul de soia NEMODIFICAT GENETIC de la Inedit! 🙂 Totul despre Bob si produsele din soia Inediat gasiti AICI si ce imi doresc eu azi, este sa va incurajez sa folositi produsele din soia si soia in general nu doar in perioada de post. Soia este o sursa importanta de proteine, fiind numita de asiatici “carnea fara oase” sau “vita chinezeasca”. Proteina din soia, prelucrata corect, asa cum este soia Inedit, este singurul aliment vegetal care ofera organismului nostru toti aminioacizii esentiali, este bogata in antioxidanti si deci e super-prietenoasa cu sistemul cardio-vascular, reduce colesterolul rau, poate preveni cancerul la san si este o sursa importanta de energie.
Eu folosesc soia constant, am invatat sa o gatesc in diverse moduri si, daca urmariti blogul de multa vreme, asa cum sper ca faceti, stiti deja ca sunt fana Inedit sic a sunt prietenii mei de ceva vreme 🙂 Intreaga gama de produse pe baza de soia Inedit o gasiti AICI iar mai jos va las cateva retete cu soia de pe blog, pe care eu personal le iubesc 🙂
COUS-COUS CU LEGUME SI CUBURI DE SOIA
MINI MUFFINS CU TOFU SI LEGUME
PASTA DE FASOLE CU PATE SI SOS DE SOIA
FRITTATA CU SOIA, LEGUME SI CHORIZO
Azi facem o reteta de vara, cu iz de vacanta si voie buna, o combinatie de dulce-sarat care mie imi place foarte mult – CHIFTELUTE HAWAII, cu ananas si un sos dulce-acrisor, care merg perfect alaturi de orez simplu 🙂
Ingrediente pentru chiftelutele din soia:
- 100g texturat de soia Inedit granule
- ½ cana panko sau pesmet
- 2 linguri sos de soia Inedit
- un ou mare
- 2 catei de usturoi dati prin razatoare mica
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri mix de condimente pentru chiftelute
- 3 linguri lapte
Mai intai pregatim texturatul de soia, exact cum scrie pe abalaj: lasam granulele 20 de minute in apa fierbinte, cu putina sare, apoi scurgem foarte bine soia intr-o sita si o tamponam cu hartie de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa. Amestecam apoi toate ingredientele pentru chiftele intr-un bol, modelam chiftelutele si le asezam in tava, pe hartie de copt sau foaie de silicon si le coacem 20-25 minute in cuptorul incins la 180°C, intorcandu-le o data in timpul coacerii, ca sa fim siguri ca se rumenesc uniform. Cat timp chiftelutele stau la cuptor, ne ocupam de sosul dulce-acrisor cu ananas.
Ingrediente pentru sos:
- ½ cana sos de soia Inedit
- 2 linguri miere
- o lingura otet de mere
- ½ cana zahar brun
- 2 lingurite amidon+100ml apa
- o conserva (400g) compot de ananas bucatele
- 1 varf de lingurita nucsoara proaspat macinata
- un varf de lingurita scortisoara macinata
Punem toate ingredientele, mai putin amidonul, intr-o craticioara, le amestecam bine si lasam sosul sa fiarba 3-4 minute. Tragem de pe foc, adaugam amidonul desfacut in 100ml apa, amestecam bine si mai lasam sosul pe foc 1-2 minute, pana se ingroasa si devina lucios. Nu uitati, adaugam TOT continutul conservei de ananas, inclusiv siropul, da? 🙂
Cand chiftelutele sunt gata, putem fie sa le amestecam cu sosul si sa adaugam putin susan, sau turnam sosul deasupra lor direct in farfurie. Noi am mancat cu orez, au fost absolut delicioase! 🙂 Sper sa va inspire reteta de azi sa folositi soia si in afara postului si ramaneti pe receptie, o sa avem in curand si un concurs simpatic cu produse Inedit ca si premii, pe care sper sa le folositi intr-un mod cat mai creativ in aceasta vara! Iar cu simpaticul BOB va puteti imprieteni si pe Pagina de Facebook Inedit 🙂