Madlenele lui Proust sunt parfum pe langa ce am simtit eu cand am vazut poza cu pulpele de pui crocante, postata de AppleJuiceDj pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna! In 2 secunde am vazut in mintea mea TOT: mesele in familie, mama, tata, bunicii materni, noi doi si catelul, stransi toti in jurul mesei, asteptand. Ce? Cum ce? Asteptand-o pe Buni Sia sa puna in mijlocul mesei, pe un fund de lemn, cratita cu pulpe de pui la capac. Una dintre mancarurile mele preferate all time, o clasica in familia noastra, un pranz care ne strangea tot timpul pe toti impreuna. Cratita, cea pe care o vedeti si in poze, este aceeasi pe care Buni a incercat prima data reteta asta, aceeasi pe care i-a dat-o mamei cand s-a casatorit, aceeasi pe care o folosesc si eu pentru pulpele de pui crocante, pentru ca e singura in care ies exact ca si in copilarie. Da, a fost foarte greu de obtinut cratita, recunosc, singura mea scapare a fost faptul ca ii plac foarte mult lui Luca pulpele preparate asa si pe principiul “totul pentru nepotel, nimic pentru noi”, bunicile au renuntat la cratita minune fara prea multe proteste 🙂 Asa ca, va pot prezenta si voua cum se fac cele mai bune pulpe de pui in familia noastra.
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 8 pulpe inferioare de pui
– 150ml ulei de floarea soarelui
– 150ml apa + 1 litru apa
– condimente pentru pui
Desigur, condimentele pentru pui au un rol vital in aceasta problema a pulpelor perfecte, de aceea ma asigur de fiecare data ca am facut stocul de mix de condimente Cajun pentru pui 🙂 Sigur, Buni nu folosea aceleasi condimente, dar ca orice buna gospodina, am muncit la imbunatatirea retetei invatate de la ea si am inceput sa imi prepar singura amestecurile de condimente.
Invata sa prepari pulpele de pui si mixul de condimente pentru ele AICI 🙂
pai unde e cratita in poze? sa o vedem si noi….:)
Aici, in reteta 🙂 https://teoskitchen.ro/din-poza-in-farfurie/retete/Pulpe_de_pui_crocante_43.html