Gustari de vara

gustari de vara

In ultima vreme am gatit foarte foarte mult si, cand vine ora cinei si stiu ca trebuie sa ii strig pe baieti la masa, incep sa ma panichez! Dar am noroc ca am mereu frigiderul plin cu bunatati de la Lidl si am putut incropi o cina minunata, cu gustari de vara, retete simple, foarte simple, cu ingrediente pe care la gasiti in orice magazin Lidl – 🙂 O sa gatim impreuna azi mozzarella marinata, tartine cu ricotta si capsuni si rulouri de tortillas cu pui si un sos delicios de iaurt cu bacon!

gustari de vara

Inainte sa trecem la reteta, sa nu uit sa va spun ca saptamana aceasta la Lidl este Saptamana Marcilor si gasiti produse de brand-uri cunoscute, la preturi foarte foarte bune. Intreaga oferta o puteti consulta AICI, pentru a face alegeri intelepte pentru voi si familia voastra 🙂 In plus, tot saptamana, incepand cu 7 Mai incepe promotia Bucataria Completa – unde gasiti produse de real ajutor in bucatarie – tigai, cutite ceramic, blender, razatoarea electrica, cantar de bucatarie si alte minunatii 🙂

Acum sa trecem la retete noastre de azi, pentru gustari de vara. Le luam pe rand, da?

MOZZARELLA MARINATA

gustari-de-vara

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa

– 250g mini mozzarella Lovilio
– 100ml ulei de masline extra virgin Primadonna
– 2 linguri rosii uscate tocate marunt
– 2 linguri busuioc proaspat tocata marunt
– 2 linguri menta proaspata tocata marunt
– sare dupa gust
– piper Kania dupa gust

gustari-de-vara

Scurgem bine mozzarella intr-o sita, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Mai simplu de atat…oare se poate? Mozzarella marinata se pastreaza foarte bine 2-3 zile in camara, pentru ca in frigider se intareste uleiul de masline.

TARTINE CU RICOTTA SI CAPSUNI

gustari-de-vara

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa
– o ciabatta sau o paine cu masline, feliata
– o lingurita zahar Castello
– 250g ricotta Merivio
– 100g sunca taraneasca Dulano
– 200g capsuni proaspete
– o lingura reductie de otet balsamic

gustari-de-vara

Mai intai ne ocupam de paine. Eu mereu aleg de la Lidl ciabatta sau painea cu masline, care sunt mereu proaspete, tocmai scoase din cuptor. Taiem felii de cca 1 cm grosime si le asezam intr-o tava, apoi le dam 10 minute la cuptorul incins la 180°C. Daca va place painea mai bine prajita, bineinteles ca puteti sa tineti la cuptor 15 minute J Intre timp, taiem capsunii marunt si ii amestecam cu reductia de otet balsamic si zaharul.

gustari-de-vara

gustari-de-vara

Ungem apoi fiecare felie de paine cu un strat generos de ricotta, apoi punem o lingura de capsuni si o felie de sunculita taraneasca. D-E-L-I-C-I-O-S!!!

RULOURI CU PUI SI SOS DE BACON

gustari-de-vara

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa

– 4 tortillas El Tequito
– 2 pulpe de pui afumate Baroni
– 200g iaurt natural 10% grasime Pilos (iaurt grecesc)
– o lingura maioneza Kania
– 3 linguri castraveciori murati Freshona tocati marunt
– o lingura mustar dulce Mikado
– 100g bacon Pikok
– sare si piper Kania dupa gust
– 2 linguri menta proaspata tocata marunt
– 2 fire ceapa verde tocate marunt
– ½ salata iceberg

gustari de vara

Mai intai facem sosul: prajim baconul in tigaia incinsa, fara adaos de grasime, pana e frumos rumenit si incepe sa se farmiteze.

gustari de vara

Pentru sos, amestecam iaurtul, maioneza, mustarul, baconul maruntit, menta, ceapa verde, sare si piper dupa gust.

gustari de vara

Ungem fiecare tortilla cu o lingura buna de sos, punem apoi salata iceberg rupta fasii si felii de pulpa de pui afumata, apoi inca putin sos deasupra si rulam.

gustari de vara

Sper mult sa va placa ideile mele de gustari de vara 🙂 Le puteti pregati pentru un picnic, pentru o seara linistita in familie sau o petrecere la piscina pe timpul verii! Sa va fie de cel mai bine!

gustari de vara

gustari de vara

gustari de vara

gustari de vara

4 Comments

  1. Roxana M

    Seruus,
    Teo, zi-mi si mie cum se fac/de unde se cumpara rosiile uscate, ca imi plac foarte tare. ma gandesc ca nu e chiar asa de simplu sa le lasi la soare, ca mie mi-a mucegait una pusa de proba 😀
    in orice caz..faine tare gustarelele astea
    te pup,
    Roxans

    • Roxana draga, poti sa faci rosiile uscate si acasa, dar e un proces foarte anevoios…trebuie sa le coci la 75-80 grade vreo 4-5 ore. Acum, pe timpul verii, poti incerca sa le pui pur si simplu intr-o tava si sa le lasi cateva zile in soare, dupa ce le stropesti cu ulei de masline, sare si piper. E mult de lucru. Eu zic sa le cauti la borcan, in magazine 🙂

  2. Ai uitat de castraveti in sos ! Fara ei nu se poate 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.