Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti – o reteta cu care dam startul retetelor light, de vara, cu putine ingrediente dar absolut delicioase!

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti

In reteta de Spaghetti ai gamberi am folosit noile Paste Baneasa Premium Trafilata al Bronzo.

Sunt sigura ca le-ati vazut deja la raft si vreau neaparat sa va povestesc despre ele! Sunt cu adevarat paste premium, realizate din grau dur de cea mai buna calitate si fabricate in matrite de bronz. Asta inseamna “trafilata al bronzo” – pastele sunt fabricate in matrite de bronz, iar asta le ofera o textura poroasa si usor aspra, care ajuta sosurile sa adere mult mai bine la paste iar aromele sa fie absobite in intregime. Au o consistenta ferma, un gust bogat si isi pastreaza textura al dente dupa fierbere. Pur si simplu am descoperit noile mele paste preferate si va recomand cu drag sa le incercati!

Spaghetti cu creveti

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti – o reteta tare usor de preparat, cu doar cateva ingrediente: paste de cea mai buna calitate, creveti, ulei de masline extra-virgin, usturoi, rosii, patrunjel sau busuioc. Bine, daca stingeti crevetii rumeniti cu vin nu se supara nimeni!

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti

Spaghetti ai gamberi – ingrediente pentru 4 portii:

  • 400g spaghetti Baneasa Premium Trafilata al Bronzo
  • 750g creveti decorticate
  • 50ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi intregi
  • 3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 300g rosii cherry
  • 100ml vin alb (optional)
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti

Mod de preparare Spaghetti cu ton

  1. Punem pastele la fiert in 4 litri de apa clocotita. Adaugam o lingurita de sare si fierbem conform timpului indicat pe amabalaj.
  2. Intre timp, intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline si prajim la foc mare cateii de usturoi intregi, pana sunt rumeniti. Ii scoatem cu o sita, pentru ca scopul lor este doar acela de a aromatize uleiul.
  3. Adaugam crevetii decorticati si curatati. Ii rumenim la foc mediu pana isi schimba culoarea si devin rozalii, usor rumenitis. Daca folosim vin, il adaugam acum. Adaugam si rosiile taiate jumatati sau sferturi, usturoiul trecut prin presa, sare si piper.
  4. Calim totul la foc mediu pana rosiile se inmoaie, dar raman al dente. Adaugam patrunjelul taiat marunt, pastele fierte (fara a le trece pe sub jet de apa rece), 100-120ml din apa in care au fiert pastele si inca un fir de ulei de masline. Amestecam tot si gata!

Spaghetti ai gamberi – Spaghetti cu creveti

V-am promis ca  Spaghetti ai gamberi este o reteta foarte rapida si usoara si va promit si ca pastele Baneasa Premium Trafilata al Bronzo vor da extra gust si aroma preparatului vostru. Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.