Penne al tonno in bianco sau Penne cu ton este o reteta inspirata de bucataria italiana din Sicilia, o reteta simpla, rapida, pentru ca tu sa pui pe masa pranzul sau cina in mai putin de 15 minute.
Penne al tonno in bianco – Penne cu ton
Este o reteta in care folosim doar cateva ingrediente, dar gustul este unul ce adevarat deosebit. Prietenii de la Baneasa ne-au adus ingrediente de cea mai buna calitate: ulei de masline extra-vrigin, sos pesto si, desigur, noile paste Baneasa premium – Trafilata al Bronzo – paste din grau dur de cea mai buna calitate, fabricate in matrite de bronz. Astfel, pastele au o consistenta ferma si un gust bogat, pastrandu-si forma perfecta si textura al dente dupa fierbere.
Putem folosi ton in ulei de masline sau ton in apa, file sau bucati. Ce mai putem adauga pentru extra aroma? Capere, file de ansoa, zeama si coaja de lamaie. Este o reteta usor de personalizat dupa gusturile voastre! In plus, daca doriti, puteti stinge usturoiul cu 100ml vin alb sau roze, pe care il lasati la foc mare 1 minut inainte de a adauga maslinele.
Penne cu ton - Ingrediente pentru 4 portii:
- 320g penne Baneasa Premium
- 200g file de ton in ulei
- 2-3 catei usturoi
- 100g masline asortate, fara samburi
- 2 linguri ulei de masline Baneasa
- 1-2 linguri pesto Baneasa
- o legatura patrunjel
- 80g parmezan proaspat razuit
Punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam pastele si le fierbem cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si prajim cateva secunde usturoiul trecut prin presa. Adaugam masline si tonul scurs din ulei. Le calim impreuna 2-3 minute. Punem pesto, amestecam. Cand pastele sunt aproape fierte, le scurgem si pastram o cana din apa in care au fiert. Punem pastele peste ton, punem si apa, amestecam si lasam totul sa fiarba 2-3 minute.
La final adaugam patrunjelul verde taiat marunt si parmezanul dat pe razatoare. Amestecam pana parmezanul e topit si gata!
Reteta de Penne al tono in bianco sau Penne cu ton este gata si abia asteapta sa fie testata in bucatariile voastre! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!