Nu vreau sa spun cuvinte mari, dar…DAAAAAR…acest Chec cu lamaie si mac este unul dintre cele mai bune checuri pe care le-am facut vreodata! Este foarte umed, aromat si dulce-acrisor, perfect dupa mesele bogate de Sarbatori.
Dr. Oetker si Mihai Gateste mi-au trimis un zambet printr-un desert pe care l-a pregatit Mihai si am primit provocarea de a da un zambet mai departe. Asa ca minunatul Chec cu lamaie si mac a mers spre prietena mea cea mai buna si i-a adus un mare mare zambet! Iar eu dau provocarea mai departe spre Alina Muntele!
Pentru ca “Fiecare fapta buna ne aduce impreuna!” Acesta este sloganul campaniei de Paste Dr. Oetker si va invitam si pe voi sa pregatiti deserturi-aducatoare-de-zambete pentru cei dragi.
Cumpără ingrediente pentru prăjituri, deserturi, mixuri pentru prăjituri și decoruri, înscrie numărul bonului fiscal în formularul de aici sau prin SMS la nr. 1890 și poți câștiga:
- Marele premiu: Volkswagen T-CROSS
- Premii zilnice: 77 x Aparat Air Fryer
Chec cu lamaie si mac – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- E foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, de aceea le pregatim cu cel putin 2 ore inainte de a incepe prepararea retetei.
- Folosim un unt de calitate, cu minim 82% grasime. Acesta ne asigura un chec dens si umed, care se mentine pufos cateva zile bune (nu ca ar rezista atat, pentru ca e delicios!)
- Aromele pe care le folosim? Pasta de vanilie Bourbon, esenta si coaja de lamaie, zahar pudra cu aroma de vanilie si cu aroma de citrice. Rezultatul? Un chec dulce-acrisor, care servit rece, de la frigider, este chiar racoritor dupa o masa cu preparate satioase, cum e masa de Paste
Chec cu lamaie si mac – alte mici secrete
- Folosim o tava clasica de chec, de 27×13 cm dar e foarte simplu sa dublam cantitatile din reteta pentru doua checuri sau pentru a coace compozitia intr-o tava rotunda, de 28-30cm, folosindu-l apoi ca blat pentru tort.
- Daca in timpul coacerii checul se rumeneste dar nu este copt la interior, il acoperim cu folie de aluminiu si continuam coacerea pana checul trece testul scobitorii: o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat necopt.
- Lasam checul sa se raceasca foarte bine inainte de a-l decora.
Chec cu lamaie si mac – Ingrediente pentru un chec standard:
- 200g unt 82% grasime, la t°C camerei
- 200g zahar
- 200g faina
- 4 oua
- o lingurita pasta de vanilie Bourbon Dr. Oetker
- ½ lingurita esenta de lamaie Dr. Oetker
- un plic coaja de lamaie Finesse Dr. Oetker
- un plic praf de copt Dr. Oetker
- 2 linguri mac
- 250g mascarpone
- 50g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 50g zahar pudra cu aroma de citrice
- Fructe de padure/menta pentru decor
Mod de preparare Chec cu lamaie si mac
- Incingem cuptorul la 180°C fara ventilatie sau 160°C cu ventilatie. Ungem cu unt si faina sau spray non-stick tava pentru chec.
- Amestecam untul, zaharul, pasta de vanilie, esenta si coaja de lamaie, cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma si granulele de zahar nu se mai simt.
- Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
- Punem faina, praful de copt si macul. Amestecam pana la omogenizare.
- Turnam compozitia in tava pregatita, nivelam cu spatula.
- Coacem 40-45 minute sau pana checul trece testul scobitorii.
- Pana checul se raceste, pregatim crema, mixand mascarpone si zaharul pudra vanilat cu aroma de vanilie si aroma de citrice.
- Decoram checul rece cu crema si fructe de padure/menta.
Ta-daaaa-mmm! Reteta de Chec cu lamaie si mac e gata! De fapt si de drept, e tare simplu de facut, dar ma stiti pe mine, imi place sa va scriu reteta in cele mai mici detalii, ca sa fim siguri ca va iese totul perfect. Alaturi de Dr. Oetker va dorim Paste Fericit si nu uitati…Fiecare fapta buna, ne aduce impreuna!