Paste cu somon si sos alb – o reteta atat de simpla, dar atat de delicioasa! Se pregateste extrem de usor, are putine ingrediente, dar este plina de gust! Paste cu somon si sos alb este o reteta ideala pentru pranz sau cina, se pregateste in maxim 30 de minute si este plina de savoare.
Paste cu somon si sos alb – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Avem nevoie de doar cateva ingrediente: somon, spanac, rosii, crema de branza, ulei de masline, condimente si, bineinteles, Pase Baneasa. Pentru reteta aceasta am ales sa folosesc Spaghetti cu ou de la Baneasa. Pastele cu ou sunt preferatele mele, au o culoare aparte si un gust specific, asemanator cu al pastelor facute in casa. In prepararea pastelor cu ou de la Paste Baste se foloseste ou lichid, fiind paste de cea mai buna calitate.
- Folosim somon proaspat, care se gateste minunat la cuptor si da adevarata aroma a acestor paste.
- Spanacul si rosiile adauga nu doar culoare, ci fac reteta noastra si mai aromata si sanatoasa.
- Pentru sosul alb folosim crema de branza. Eu am ales sa folosesc crema de branza cu ierburi aromatice sau verdeata. Daca doriti un sos si mai cremos, puteti adauga 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele.
Paste cu somon si sos alb – ingrediente pentru 4 portii:
- 320g spaghetti cu ou Paste Baneasa
- 300g somon file
- 100g baby spanac
- 200g rosii cherry
- 300g crema de branza cu verdeata
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper
Mod de preparare
- Indepartam pielea somonului si eventualele oase, apoi il taiem cubulete de 2x2cm.
- Punem somonul in tava, apoi spanacul, rosiile cherry taiate sferturi si in mijloc crema de branza.
- Stropim totul cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper.
- Dam la cuptor la 180°C, 20-25 min sau pana pestele e facut.
- Intre timp punem la fiert 4 litri de apa. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform timpului indicat pe ambalaj. Scurgem pastele fara a le trece peste sub jet de apa rece.
- Cand somonul e facut, il strivim usor cu furculita si amestecam totul. Adaugam pastele si amestecam.