Azi facem impreuna reteta de gogosi rapide fara dospire, sau, asa cum o stim popular, reteta de “gogosi cu lingura”. Este o reteta clasica, pe care le-o pregatesc copiilor atunci cand vreau sa ii rasfat cu ceva bun si mai ales atunci cand vreau sa imi amintesc de gustul copilariei. Se pregatesc rapid, tocmai pentru ca nu folosim drojdie ci praf de copt si nici nu e nevoie sa intindem aluatul in foaie si sa il decumpam, ci pur si simplu le modelam cu ajutorul a doua linguri.
Pentru reteta de gogosi rapide fara dospire avem nevoie de ingrediente simple pe care le avem deja in frigider si in camara, iar ingredientul surpriza este smantana dulce pentru frisca. Atentie, nu batem frisca inaitne de a o adauga in aluat si este ideal sa fie la temperatura camerei, la fel ca toate ingredientele.
Reteta de azi este o colaborare cu prietenii de la Kebene, aliatul numarul 1 dupa mesele copioase… Si se anunta multe mese copioase in perioada urmatoare. Kebene Plus combina simeticona si carbunele activ, cu dublu efect anti-balonare si anti-flatulenta. In plus, are actiune rapida in numai 15 minute, mai intai in stomac, apoi in intestin.
Gogosi rapide fara dospire – ingrediente pentru 40-50 bucati:
- 3 oua
- 50g zahar
- O lingura coaja de lamaie
- O lingura esenta de vanilie
- 250ml smantana dulce pt frisca
- Un pliculet praf de copt
- 350g faina
- 500ml ulei pt prajit
- Zahar pudra pt décor
Mod de preparare gogosi rapide
- Amestecam ouale, zaharul, coaja de lamaie, vanilia.
- Adaugam frisca, fara o bate inainte, amestecam.
- Cernem deasupra faina si praful de copt. Le omogenizam, mai intai cu telul iar apoi, cu o spatula.
- Incingem uleiul intr-o oala de fonta sau o cratita cu fund dublu.
- Testam uleiul cu o bucatica de aluat pentru a vedea daca este incins.
- Modelam gogosile folosind doua linguri si le punem direct in uleiul incins.
- Prajim gogosile la foc mic, intorcandu-le des pentru a se rumeni uniform.
- Cu ajutorul unei spumiere, le scoatem pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Reteta de gogosi rapide fara dospire este gata! Cand gogosile se racoresc putin, le putem pudra cu zahar. Sunt minunate servite calde, dar merg perfect si a doua zi. Dupa mesele copioase? Kebene si starea de bine revine!