Biscuiti cu vitralii – sau cum sa le faci o bucrie celo mici…si celor mari, la masa de Craciun! Am avut atat de mare success cu ei, incat abia am avut ce poza pentru voi! Glumesc…aproape! Din cantitatile din reteta ies cca 50 de biscuiti, in functie de forma pe care o folositi.
Biscuiti cu vitralii – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Se pregatesc usor si rapid, insa e nevoie e putin timp de asteptare. Aluatul trebuie neaparat sa stea la frigider inainte de folosire. E important sa lucram cu 1/3 din aluat, restul il pastram in frigider.
- Lucram pe masa tapetata cu faina, insa e important sa lucram foarte repede, altfel aluatul se inmoaie, absoarbe mai multa faina si biscuitii nu mai sunt atat de fragezi.
- Poti pregati aluatul si cu o luna in avans fata de momentul folosirii. Il tii in congelator, il muti in frigider cu o seara inainte si a doua zi poti coace biscuiti perfecti.
- Folosim dropsuri din acelea clasice, cele tari, pe care le stim din copilarie. Fie le macinam in blender, fie le punem intr-o punga cu fermoar si le macinam cu un sucitor. Cu cat dropsurile sunt mai colorate
- Respectam timpul de coacere, chiar daca ni se pare ca biscuitii sunt inca moi. Ei se intaresc oe masura ce se racesc. Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii mutam cu grija, cu o spatula sau un cutit de unt pe un gratar, pentru racirea completa.
Desigur ca am folosit faina 000 de la Baneasa, nelipsita din bucataria mea la orice preparate pentru mesele de sarbatoare!
Biscuiti cu vitralii – ingrediente pentru 40-50 buc:
- 400g faina Baneasa 000
- 1 lingurita bicarbonat
- 220g zahar tos
- 120g unt moale, 82% grasime
- 2 oua mari
- o lingura extract de vanilie
- dropsuri colorate
Mod de preparare Biscuiti cu vitralii
- Spumam untul cu zaharul si vanilia, 5-6 minute cu mixerul la viteza mare.
- Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
- Adaugam faina si bicarbonatul.
- Omogenizam pana avem un aluat care se leaga cand il strange intre degete.
- Facem un discut de aluat, impachetam in folie alimentara si dam la frigider minim o ora.
- Maruntim dropsurile in blender.
- Lucram aluatul pe planseta tapetata cu faina. Lucram cu 1/3 din aluat o data, restul il pastram la frigider.
- Intindem o foaie subtire, de 3-4mm. Decupam o forma mare si o forma mai mica in interior.
- Umplem cu dropsuri macinate.
- Coacem la 160°C, 8-9 minute, pana biscuitii sunt foarte usor aurii pe margini si ii lasam sa se raceasca in tava inainte de a-i transfera pe platoul pe care urmeaza sa ii servim.
Pofta buna si alaturi de Baneasa va dorim Sarbatori fericite!