Negresa cu zmeura

Negresa cu zmeura este un deliciu ciocolatos, cu un continut redus de zahar si un desert mi-nu-nat in orice anotimp! Pe timpul verii este delicioasa fierbinte, alaturi de un glob de inghetata de vanilie, iar in sezonul rece devine un confort food perfect pentru zilele ploioase, alaturi de o cana de ceai.

negresa cu zmeura

Cum pregatim Negresa cu zmeura? Foarte simplu! Nu este nevoie de mixer, ne sunt suficiente un bol si un tel. Topim ciocolata cu untul, adaugam zaharul brun, aromele, ouale si la final faina cernuta impreuna cu cacao. Nimic mai simplu! Eu am folosim zmeura, dar puteti folosi fructele preferate. In general, fructele de padure (mure, afine, coacaze) merg perfect!

negresa cu zmeura

Secretul important pentru o negresa delicioasa? O negresa bine coapta. Asta inseamna ca la mijloc ramane “zemoasa” si poate parea usor necoapta, dar asa trebuie sa fie. Daca e coapta uniform si arata ca un chec, inseamna ca ati copt-o prea mult. In cazul brownies, nu este valabil testul scobitorii, dimpotriva: cand introducem scobitoarea in mijlocul prajiturii TREBUIE sa iasa cu usoare urme de ciocolata. Nu vrem o scobitoare uscata la brownies, da?

negresa cu zmeura

Reteta noastre de azi Negresa cu zmeura este inspirata de campania Paste Baneasa pentru cel mai nou film Disney si Pixar, Intors pe Dos 2. Transformăm Tristețea în Bucurie cu o negresă delicioasă, cu conținut scăzut de zahăr și “inserții” de Furie roșie cu zmeura proaspătă.

Prietenii de la Baneasa au un concurs special pentru tine! Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sarbatoreste lansarea filmului Intors pe Dos 2, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii! Vezi noul film la cinema!

negresa cu zmeura

Negresa cu zmeura – ingrediente pentru 12 portii

  • 200g ciocolata neagra
  • 150g unt
  • 100g zahar brun
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 3 oua mari
  • 3 linguri cacao
  • 100g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 200g zmeura

negresa cu zmeura

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 180°C static, asezam gratarul pe sina de la mijloc.  Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 20x20cm.
  2. Punem intr-o craticioara untul si ciocolata si le topim al foc mic, amestecand des, pana sunt topite si avem o crema lucioasa.
  3. O punem intr-un bol mare si adaugam zaharul si esentele. Amestecam bine cu telul.
  4. Adaugam ouale, amestecam.  La final adaugam faina, cernuta impreuna cu cacao, sare si praf de copt. Amestecam doar cat sa avem o compozitie omogena.
  5. Turnam compozitia in tava si o nivelam cu o spatula. Punem deasupra zmeura. Dam la cuptor 20-22 min.

negresa cu zmeura

negresa cu zmeura

Reteta de Negresa cu zmeura este gata! Lasam sa se racoreasca putin in tava, apoi putem felia prajitura si, optional, o putem pudra cu zahar vanilat. Enjoy si sa va fie de cel mai bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.