Vrei o prajitura de toamna, cu mere, scortisoara si aromele specifice zilelor racoroase? Vrei sa faci altceva, in afara de banana bread, cu bananele prea coapte din cosul de fructe? O prajitura care sa fie pe cat de gustoasa, pe atat de aspectuoasa? Atunci trebuie sa incerci reteta de Prajitura cu banane si mere!
Prajitura cu banane si mere se pregateste extrem de usor, nu e nevoie decat de ingrediente pe care le ai la indemana in camara sau in dulapul cu ingrediente esentiale din bucatarie. Merele le gasim peste tot acum, sunt in plin sezon, iar bananele prea coapte…le avem cu totii in cosul de fructe, nu?
Prajitura cu banane si mere – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- De obicei folosesc la prajituri toate ingredientele la temperatura camerei, asa ca le scot pe blat cu minim o ora inainte de a incepe reteta.
- Eu am copt prajitura intr-o tava rotunda, de 20-22 cm, dar puteti sa o coaceti si intr-o taca de 35×25 cm si puneti crema deasupra sau intr-o tava mare de chec, renuntand la crema sau facand foar jumatate din cantitate, cu care sa ungeti checul.
- La capitolul fructe, am folosit mere dar puteti folosi si alte frcute de sezon, cum ar fi pere sau gutui.
- La capitolul faina am mers pe varianta mea preferata, faina care nu imi lipseste de ani de zile din camara – Faina 000 de la Baneasa. Sunt sigura ca o cunoasteti de la mamele si bunicile voastre, ca o recunoasteti usor la raft datorita ambalajului galben clasic. Este o faina extrem de versatila, pe care o folosesc de la prajituri la cozonac, de la produse de patiserie la sosuri saau creme.
Prajitura cu banane si mere – ingrediente pentru 10-12 felii
- 4 mere
- 3 banane bine coapte
- 3 oua mari
- 100g zahar pudra
- Esenta de vanilie dupa gust
- Scortisoara (o lingurita)
- 100ml ulei floarea soarelui
- 150ml lapte
- 350g faina Baneasa 000
- 1 pliculet praf de copt
Mod de preparare Prajitura cu banane si mere
- Incingem cuptorul la 180 de grade, cu ventilatie.
- Curatam merele si le taiem cubulete, pisam bananele cu furculita.
- Mixam ouale, zaharul si vanilia pana isi dubleza volumul si avem o spuma.
- Adaugam bananele, laptele, uleiul si mixam.
- Adaugam faina, praful de copt si scortisoara, amestecam, iar la final punem cubuletele de mere si omogenizam cu spatula.
- Turnam totul in tava, nivelam, coacem 50-60 minute sau pana prajitura trece testul scobitorii.
- Cat timp prajitura sta la cuptor ne ocupam de crema. Mixam 500g mascarpone cu 200g crema de alune/ciocolata. Tinem crema la frigider pana la folosire.
- Cand prajitura e bine racita, o taiem in jumatate cu ajutorul unui cutit zimtat, astfel incat sa avem doua straturi.
- Peste primul blat, punem jumatate din crema, apoi al doilea blat, apoi restul de crema.
- Pentru aspect, punem crema intr-un pos in forma de stea si decoram prajitura cu nuca macinata. Lasam la rece cel putin 2 ore inainte de a o felia.
V-am promis ca reteta de prajitura cu mere banane si nuci se face simplu si usor! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine.