Tort diplomat

Hai sa pregatim impreuna una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!

Tort diplomat

Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.

Tort diplomat

Desigur, pentru reteta de TORT DIPLOMAT CU FRUCTE am folosit faina 000 de la Baneasa, vesnicul meu aluat in bucatarie!

Tort diplomat

Ingrediente pt blat:

Tort diplomat

In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.

Tort diplomat

Ingrediente pt crema:

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 250ml lapte
  • vanilie
  • 100ml apa
  • 3 pliculete gelatina (30g)
  • 150ml apa
  • 500ml frisca (300 pt crema, 200 pentru decor)
  • 300g fructe

Tort diplomat

Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.

Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.

Tort diplomat

Tort diplomat

Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!

tort diplomat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.