Tort fara coacere cu fructe din compot

Se apropie o aniversare sau o masa in familie? Cauti un tort pe care sa il pregatesti usor, care sa fie light, aerat, plin de fructe si totusi sa faca senzatie pe masa de sarbatoare? Am pentru tine reteta perfecta – Tort fara coacere cu fructe din compot!

Tort fara coacere cu fructe din compot

Aceasta reteta de Tort fara coacere cu fructe din compot se pregateste incredibil de simplu, doar ca ai nevoie de putina rabdare, pentru ca lucram cu gelatina si trebuie sa ii dam tortului timpul necesar la frigider. De aceea, recomandarea mea este sa pregatesti acest tort cu o zi inainte sa ai nevoie de el!

Tort fara coacere cu fructe din compot

Tort fara coacere cu fructe din compot –  tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Am folosit fructe in compot din gama Freshona de la LIDL! Este o gama extrem de variata, aveti de unde alege pentru un tort colorat si aromat! In plus, pentru si mai multa inspiratie, te asteptam in Bucataria LIDL.
  • Poti folosi gelatina fin granulata alba sau poti folosi foi de gelatina pentru aceasta reteta. Un pliculet de 10g de gelatina maruntita este echivalentul a 5 foi de gelatina. Cand pregatiti gelatina, urmariti mereu indicatiile de pe ambalaj.
  • La capitolul biscuiti, eu am ales biscuitii Spekulatius, care sunt extrem de aromati, cu scortisoara. Dar puteti folosi si biscuiti digestivi sau piscoturi.
  • Pentru un tort dreptunghiular, am folosit o tava de 30x11cm, dar puteti folosi si tava rotunda, cu diametrul de 30-32cm, neaparat cu pereti detasabili.

Tort fara coacere cu fructe din compot

Tort fara coacere cu fructe din compot – ingrediente pentru 15-20 portii

  • 250g biscuiti Spekulatius Sondey
  • 125g unt Pilos
  • 1 conserva lapte condensat Pilos (9% grasime, crema)
  • 200ml smantana dulce pentru frisca Pilos
  • 300g crema de branza natur Milbona
  • 1 lingurita esenta vanilie Belbake
  • 2 conserve mandarine in sirop Freshona
  • 1 conserva fructe tropicale in sirop Freshona
  • 2 conserve ananas in sirop Freshona

Tort fara coacere cu fructe din compot

Mod de preparare Tort fara coacere cu fructe din compot

  1. Mai intai dam biscuitii prin blender pana sunt fin maruntiti sau ii punem intr-o punga cu fermoar si ii maruntim cu ajutorul unui sucitor.
  2. Amestecam biscuitii cu untul topit.
  3. Punem compozitia in tava si o apasam intr-un strat uniform, cu ajutorul unui pahar. Dam la rece pana pregatim umplutura.
  4. Amestecam 50ml apa rece cu 2 pliculete de gelatina. Lasam departe 10 minute sau pana avem un jeleu.
  5. Intre timp, amestecam cu mixerul smantana dulce pentru frisca, laptele condensat, crema de branza. Adaugam vanilie dupa gust.
  6. Cand gelatina are consistenta unui jeleu, o topim la baie de abur sau in cuptorul cu microunde, pana este lichida. Avem grija sa NU dea in clocot, ci doar sa se topeasca. Gelatina care da in clocot isi pierde proprietatile de inchegare. Adaugam si gelatina peste crema, amestecam.
  7. Scurgem fructele din compot, pastrand siropul de la fructele preferate. Avem nevoie pentru reteta de  150-200ml sirop din compot. Jumatate din cantitatea de fructe o punem in crema, jumatate o pastram pentru decor.
  8. Turnam crema in tava, peste blatul de biscuiti. Nivelam cu spatula. Dam la rece 1-2 ore sau pana crema este bine legata si are o pojghita, care sa sustina fructele.
  9. Cand crema este intarita, punem fructele ramase deasupra, intr-un strat uniform.
  10. Incalzim siropul pastrat departe, fara a-l lasa sa dea in clocot. Tragem de pe foc, adaugam un pliculet de gelatina, amestecam pana este topita. Lasam sirop sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il turnam peste fructe. Dam tortul la rece minim 6 ore inainte de feliere.

Tort fara coacere cu fructe din compot

Tort fara coacere cu fructe din compot

Tort fara coacere cu fructe din compot

Sfat util – inainte de a deschide peretii detasabili ai tavii, lasati tortul 15-20 min pe blatul din bucatarie. Treceti un cutit foarte bine ascutit si usor umed peste margini, pentru a va asigura ca tortul se desprinde usor sau folositi un uscator de par pentru a incalzi usor marginile tavii inainte de a le deschide. Pofta buna!

Tort fara coacere cu fructe din compot

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.