Prajitura de post cu mere

Hai sa pregatim impreuna o Prajitura de post cu mere super aromata, perfecta in serile reci de toamna sau dimineata la cafea! Ai nevoie de doar cateva ingrediente, un bol si un tel si mai putin de 20 de minute pentru a incropi compozitia!

Prajitura de post cu mere

Gasesti toate ingredientele necesare pentru reteta de Prajitura de post cu mere in magazinele LIDL si pentru extra inspiratie te asteptam cu mii de retete in Bucataria LIDL!

Prajitura de post cu mere

Prajitura de post cu mere – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi orice bautura vegetala doresti, in functie de preferintele personale – de soia, migdale, ovaz, orez etc.
  • Poti folosi esenta de vanilie, de rom, coaja de lamaie sau portocala, toate se potrivesc perfect in aceasta reteta!
  • Am folosit o forma de copt cu pereti detasabili, de 20cm diametru, dar poti coace si in tava dreptunghiulara, de 30x20cm sau in forme de briose, ajustand timpul de coacere in functie de cuptorul folosit. In general, coacem briosele la 180°C, 25-35 min sau pana sunt frumos aurite si trec testul scobitorii.
  • La fel, la capitolul mere, eu am folosit “mere nationale”, dar in Piata Lidl gasesti foarte multe soiuri din care poti alege!

Prajitura de post cu mere

Prajitura de post cu mere – ingrediente pentru 12-15 portii

  • 250ml bautura vegetala de ovaz Vemondo
  • 150g zahar brun Belbake
  • 50ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 1 lingurita esenta vanilie Belbake
  • 300g faina 000 Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • un praf sare
  • 4 mere
  • 1 lingurita scortisoara Mikado
  • 2 linguri zahar brun Belbake
  • Zahar pudra pentru decor

Prajitura de post cu mere

Mod de preparare Prajitura de post cu mere

  1. Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina, hartie de copt sau spray non stick o tava rotunda de 20-23 cm diametru.
  2. Intr-un bol amestecam bautura vegetala, uleiul, zaharul, vanilia.
  3. Cernem deasupra faina, praful de copt, scortisoara, sarea. Amestecam pana avem o compozitie omogena.
  4. Curatam merele, pe 2 le taiem felii, pe 2 cubulete. Adaugam merele cubulete in aluat, amestecam bine.
  5. Turnam aluatul in tava, nivelam cu spatula.
  6. Punem deasupra merele felii, pudram cu zahar si scortisoara.
  7. Coacem 45-60 min sau pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in tava, apoi pudram cu zahar inainte de feliere.

Prajitura de post cu mere

Prajitura de post cu mere este gata! Cand e fierbinte, merge perfect alaturi de un glob de inghetata de vanilie! Cand e rece, merge perfect la cafea, ceai sau ciocolata calda. Este o reteta care nu trebuie sa lipseasca din caietul vostru cu retete preferate! Puteti folosi si pere, gutui sau fructe din compot, foarte bine scurse si tamponate cu hartie inainte de a fi adaugate in aluat. Pofta buna!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.