Paste cu sos ragu

Stiu ca nu dau gres niciodata cu reteta de Paste cu sos ragu! Copii o adora, sosul se pregateste foarte usor si e plin de savoare! In plus, este un sos pe care il putem pregati din timp, se pastreaza foarte bine zile bune la frigider si il incalzim cand avem nevoie. Tot ce mai avem nevoie pentru o masa satioasa, perfecta pentru zilele reci de toamna-iarna? Muuult parmezan si pastele preferate!

Paste cu sos ragu

Paste cu sos ragu – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pentru sos poti folosi carne de vita, de porc, amestec de vita-porc dar si carne tocata de curcan sau pui, in functie de preferinte.
  • Legumele din sos sunt extrem de importante si ii dau gustul special! Daca nu gasesti tije de apoi, le poti inlocui cu tije si frunze de telina.
  • Poti folosi acest sos si in reteta de lasagna!
  • Pentru mamicile ocupate, o solutie super buna e sa pregatim portie dubla de sos si il putem congela in pungi inchise cu fermoar sau il vidam. Se pastreaza foarte bine in congelator 4-6 saptamani si il decongelam peste noapte, in frigider sau 2-3 ore pe blatul din bucatarie.

Paste cu sos ragu

Va aduc reteta de Paste cu sos ragu in colaborare cu Kebene Plus, ajutorul nostru dupa mesele copioase. Citeste toate informatiile despre Kebene AICI.

Paste cu sos ragu

Paste cu sos ragu - Ingrediente 6-8 portii de Paste cu sos ragu

  • 500g carne tocata de vita
  • 300g carne tocata de porc
  • o ceapa alba mare (2 mici)
  • 2 morcovi
  • 2 tije apio
  • sare, piper
  • boia afumata
  • usturoi granulat sau 3-4 catei usturoi
  • 2 linguri oregano
  • 2 linguri busuioc
  • 2 linguri mix condimente vita
  • 750ml passata de rosii cu legume
  • 100ml vin alb
  • 50ml ulei masline

Paste cu sos ragu

Mod de preparare Paste cu sos ragu

  1. Pregatim legumele: curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mare, curatam ceapa si o taiem marunt, spalam bine tijele de apoi si le taiem cubulete.
  2. Intr-o cratita incapatoare, punem uleiul de masline si legumele. Le calim la foc mic, amestecand des, pana legumele sunt sticloase si moi.
  3. Adaugam carne tocata si o calim impreuna cu legumele, pana isi schimba complet culoarea. Folosim lingura de lemn pentru a rupe bucatile mai mari de carne.
  4. Cand carnea e rumenita, punem toate condimentele si vinul. Amestecam totul foarte bine si lasam la foc mare 5-10 minute, pentru ca vinul sa se evapore.
  5. Adaugam si passata de rosii (eu am folosit o varianta cu legume, pentru extra gust) si lasam totul sa fiarba cca 30 de minute sau pana sosul e facut. O alta varianta este sa lasam sosul sa fiarba la foc foarte mic, 1-2 ore, adauganf din cand in cand putina apa, la nevoie

Paste cu sos ragu

Servim sosul alaturi de pastele preferate si nu uitati: dupa mesele copioase? Kebene! Si starea de bine, revine! Pofta buna!

Paste cu sos ragu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.