Hummus cu fasole rosie

Ce pregatim azi impreuna? Hummus cu fasole rosie! Alaturi de prietenii de la Bucegi, va aducem idei noi de retete ingenioase, de combinatii inedite cu produsele Bucegi! Azi folosim fasole rosie si naut pentru reteta de hummus dar si conserva de porumb pentru o salatica optionala, dar plina de culoare. Descopera intreaga gama de legume conservate Bucegi AICI!

Hummus cu fasole rosie

Cand esti in pana de idei, o reteta speciala de hummus este intotdeauna o idee buna! Il poti servi ca aperitiv la mesele festive, ca snack la intalnirile cu prietenii, ca dip pentru chipsuri, tortilla sau nachos la movie night si, bineinteles, este o masa principala satioasa in perioadele de post sau pentru cei care au un regim alimentar vegan. Puteti pune hummus-ul in caserola si devine un minunat pranz la birou sau il puteti folosi ca pasta tartinabila pentru sandwich-ul celor mici de la scoala!

Hummus cu fasole rosie

Hummus cu fasole rosie – ingrediente pentru 4-6 portii

  • o conserva naut Bucegi
  • o conserva fasole rosie Bucegi
  • 50-60g tahini (pasta de susan)
  • sare si piper dupa gust
  • cumin dupa gust
  • 30-40ml ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 linguri apa rece (sau apa din conserva de naut)

Hummus cu fasole rosie

Hummus cu fasole rosie

Mod de preparare Hummus cu fasole rosie

  1. Scurgem foarte bine nautul si fasolea si le adaugam in blender.
  2. Punem si tahini (aici puteti ajusta cantitatea in functie de preferinte si gusturi), adaugam si uleiul de masline, zeama de lamaie si condimentam dupa gust cu sare, piper si cumin. Punem si cateii de usturoi.
  3. Dam totul prin blender, pana obtinem o pasta si, in functie de consistenta pe care o dorim (un hummus mai grunjos sau unul mai cremos) adaugam 2-3 linguri de apa rece sau aquafaba (apa din conserva de naut).

Asezam hummus pe un platou, presaram boia afumata, stropim cu ulei de masline extra-virgin si asezonam, optional, cu o salata colorata. Eu am facut o salata din castraveti, rosii, ceapa rosie si porumb de la conserva Bucegi. Reteta noastra de Hummus cu fasole rosie este gata! Pofta buna si nu uita sloganul Bucegi….”cand punem, punem cu varf!”

Hummus cu fasole rosie

Hummus cu fasole rosie

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.