Paste cu dovlecei si somon afumat

Stiti momentul acela cand toata familia ajunge seara acasa si nu stii exact pe ce sa pui mana, dar stii ca tuturor le e foame? Am o reteta speciala pentru acele momente – Paste cu dovlcei si somon afumat! Este gata cu totul in 15 minute si pana fierb pastele, avem gata si sosul!

Paste cu dovlecei si somon afumat

Reteta de Paste cu dovlecei si somon afumat este o mostenire de la mama, din vremurile cand locuia in partea italiana a Elvetiei si aceasta era o mancare rapida pe care o pregatea la pranz sau cina, cu ingredientele pe care le avea la indemana.

Paste cu dovlecei si somon afumat

Paste cu dovlecei si somon afumat – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pentru ca folosim putine ingrediente, este important ca ele sa fie de foarte buna calitate.
  • Putem folosi dovlecei romanesti sau zucchini, cu mentiunea ca zucchini isi pastreaza mai bine forma cand sunt gatiti.
  • Putem folosi somon proaspat sau afumat, chiar si alte tipuri de peste, cum ar fi file de cod, ton din conserva sau sardine.
  • Desi folosim vin, este o cantitate foarte mica si il lasam sa fiarba la foc intens, astfel ca se avapora tot alcoolul si ramana doar aroma. Astfel, reteta este potrivita si pentru copii. Daca doriti, puteti omite de tot vinul alb.
  • La capitolul paste, am ales farfalle de la Paste Baneasa. In gama de paste de la Baneasa gasiti atat farfalle din grau dur (paste de calitate superioara), cat si in varianta cu ou (in pregatirea lor se foloseste ou lichid de cea mai buna calitate). Alegeti in functie de gusturi si preferinte!

Paste cu dovlecei si somon afumat

Ingrediente pentru 4 portii de Paste cu dovlecei si somon afumat

  • 300g farfalle Baneasa
  • 50ml ulei de masline
  • 2 zucchini/dovlecei
  • 300g somon afumat
  • sare, piper
  • usturoi granulat sau 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 80ml vin alb
  • zeama de la o lamaie

Paste cu dovlecei si somon afumat

Mod de preparare Paste cu somon afumat si dovlecei

  1. Pentru inceput, punem la fiert 3-4 litri de apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, adaugam pastele si le fierbem timpul indicat pe ambalaj. Nu uitam sa pastram un polonic din apa in care au fiert pastele. Aceasta apa continue amidon si e ideala pentru a da cremozitate sosului.
  2. Cat timp pastele fierb, incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare. Adaugam dovlecelul/zucchini taiat felii subtiri, condimentam cu sare, piper, usturoiul, zeama de lamaie. Lasam la calit cateva minute, pana dovlecelul este al dente.
  3. Adaugam somonul afumat, taiat fasii. Calim 1-2 minute, apoi stingem totul cu vin. Lasam sa dea cateva clocote la foc mare, pentru a se evapora alcoolul din vin.
  4. Scurgem pastele, fara a le trece pe sub jet de apa rece. Punem pastele in tigaie, peste sos. La nevoie, adaugam 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.

Paste cu dovlecei si somon afumat

Reteta de Paste cu dovlecei si somon afumat e gata! O servim alaturi de parmezan sau extra ulei de masline si busuioc proaspat tocat. Pofta buna, sa va fie de cel mai bine!

Paste cu dovlecei si somon afumat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.