Paste cu pui si legume

Cinele din timpul saptamanii sunt o adevarata provocare pentru noi, pe tot parcursul anului scolar. Ajungem acasa dupa-masa tarziu, toata lumea e infometata si eu trebuie sa caut solutii pentru o cina rapida, gustuoasa, sanatoasa si mai ales foarte usor de pregatit. Asa este reteta noastra de azi – Paste cu pui si legume, o reteta ideala pentru cinele din timpul saptamanii!

Paste cu pui si legume

Paste cu pui si legume – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti pregati sosul de seara si, a doua zi, il incalzesti putin, timp in care fierbi pastele. Astfel, cina e gata in mai putin de 15 minute!
  • La capitolul pui, poti folosi piept de pui sau pulpe de pui dezoaste, in functie de preferinte, dar si alte tipuri de carne. A ramas cotlet de porc de la cina de ieri? Il poti refolosi foarte bine in reteta aceasta!
  • Pentru ca aceasta reteta de Paste cu pui si legume poate fi consumata si rece, este perfecta si pentru caserola de la birou a parintilor.

Paste cu pui si legume

La capitolul paste, am folosit fusilli din grau dur de Paste Beasa. Ador pastele lor din grau dur, preparate din grau de cea mai buna calitate, au o consistenta perfecta, isi pastreaza forma la fierbere si au un gust deosebit. Sunt deja ani buni de cand sunt pastele care nu lipsesc din camara noastra si gasiti pe blog extrem de multe retete cu Paste Baneasa, fie cele cu ou, fie cele din grau dur, inclusiv integrale.

Paste cu pui si legume

Paste cu pui si legume

Paste cu pui si legume – Ingrediente pentru 6 portii

  • 500g fusilli Baneasa din grau dur
  • 1 kg piept de pui
  • 150g faina
  • 3 linguri mix condimente pentru pui
  • 50ml ulei
  • Un arde gras rosu
  • Un ardei gras galben
  • Un dovlecel mediu
  • O vanata mica
  • O ceapa taiata fin
  • 2 linguri mix de condimente pentru legume
  • 300g rosii cherry
  • 100-150ml apa

Paste cu pui si legume

Mod de preparare Paste cu pui si legume

  1. Taiem puiul cubulete de 2x2cm.
  2. Amestecam faina cu mixul de condimente. Dam puiul prin faina, astfel incat cubulete sa fie bine acoperite, intr-un strat uniform. Scuturam excesul.
  3. Prajim cubuletele de pui in tigaie, in ulei incins, pana sunt rumenite pe toate partile. Le prajim la foc mediu spre mic, astfel incat sa se prajeasca si la interior. Le scoatem din tigaie intr-un bol, pe servet de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
  4. In aceeasi tigaie (mai adaugam putin ulei daca este nevoie), calim ceapa, ardeii, dovlecel si vanata. Legumele trebuie taiate in cubulete de aceleasi dimensiuni. Condimentam dupa gust si le calim la foc moale, pana legumele sunt moi.
  5.  Adaugam rosiile cherry taiate jumatati si 100-150ml apa si lasam sa fiarba la foc mare pana rosiile sunt facute si avem un sos.
  6. Intre timp fierbem pastele in 5 litri de apa, cu o lingurita de sare, timpul indicat pe ambalaj.
  7. O data fierte pastele, le scurgem, fara a le trece pe sub jet de apa rece si le adaugam peste legume. Adaugam si puiul si amestecam foarte bine si lasam sa mai dea un clocot.

Paste cu pui si legume

Paste cu pui si legume

Reteta de Paste cu pui si legume este gata! Servim cu mult parmezan proaspat razuit si, in functie de preferinte, ierburi aromatice – oregano, busuioc, patrunjel. Sa va fie de cel mai bine!

Paste cu pui si legume

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.