Chili con carne

Azi pregatim impreuna CHILI CON CARNE – o reteta plina de savoare, foarte usor de preparat si ideala nu doar pentru mesele din timpul saptamanii, ci si la petrecerile si mesele in familie!

Chili con carne

Desi este un preparat cu siguranta inspirat de bucataria Mexicana, Chili con carne isi are originile, cel mai probabil, in America, in zona Texas. Acest preparate Tex-Mex este de fapt o tocana, pe baza de carne tocata de vita, fasole si ardei. Nu exista neaparat o reteta standard, ci foarte multe variatiuni pe aceeasi tema. In varianta noastra, Chili con carne se pregateste in maxim o ora, folosim ardei gras si doar putin ardei iute, pentru a face reteta super prietenoasa cu cei mici. Desigur, puteti adauga extra ardei iute sau fulgi de chili, in functie de preferinte.

Chili con carne

Va aduc reteta de Chili con carne in colaborare cu Kebene Plus, ajutorul nostru dupa mesele copioase. Citeste toate informatiile despre Kebene AICI.

Chili con carne

Chili con carne

Ingrediente Chili con carne - 6 porții:

  • 600g carne tocata de vita
  • 2 linguri ulei măsline
  • o ceapa roșie
  • un ardei gras roșu/kapia
  • un ardei gras galben
  • 300g porumb
  • 300g fasole roșie
  • 400g roșii cuburi în suc propriu
  • 2 linguri condimente Tex-Mex
  • 3 lingurițe boia afumată
  • 2 lingurițe fulgi chili
  • o lingura concentrat de vita (un cub BIO)
  • o legatura patrunjel/coriandru

Chili con carne

Pentru inceput, va las reteta pentru mixul de condimente Tex Mex, in cazul in care nu il gasiti gata preparat, in magazine. Puneti toate ingredientele in rasnita pentru cafea si rasniti pana aveti un amestec omogen, fin.

  • lingura pudra de chili
  • 2 lingurite boia afumata
  • 2 lingurite cumin macinat
  • 1 lingurita fulgi de ceapa
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingurita pregani
  • 1 lingura sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • Un praf de scortisoara
  • Un praf de cuisoare macinate

Chili con carne

Mod de preparare Chili con carne

  1. Avem nevoie de o tigaie incapatoare, in care incingem uleiul de masline.
  2. Punem ceapa, ardeiul gras si ardeiul kapia taiate cubulete. Calim la foc moale, pana legumele sunt moi.
  3. Adaugam carne tocata si o calim 15 minute sau pana isi schimba total culoarea. Rupem bucatile mari cu ajutorul unei linguri de lemn.
  4. Cand carnea este bine rumenita, adaugam porumbul, fasolea, rosiile, condimentele si concentratul pentru supa.
  5. Amestecam foarte bine si lasam la foc mic 20 de minute. La ultimul clocot punem patrunjelul/coriandrul tocat marunt si fierbem alte 5 minute.

Chili con carne

Chili con carne e gata! Servim alaturi de orez natur, nachos, smantana, ceapa verde tocata marunt si lamaie/limeta. Putem razui deasupra si cheddar! Sa va fi de cel mai bine si, nu uitati, dupa mesele copioase? Kebene…si starea de bine, revine!

Chili con carne

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.