Una din retetele de vara cu care am crescut, o reteta pe care bunica si mama mea o pregatea nu doar ca o masa de vara, dar si ca o tocana de pus pe iarna – Tocanita de vinete cu ardei copti. Poti profita de vremea buna si sa coci legumele pe gratar, in aer liber, sau le poti coace la cuptor sau in tigaia grill, in functie de preferinte.
Este o mancare simpla si usor de pregatit, cu ingrediente simple dar super delicioase! Pe toate le gasiti in Piata LIDL! Iar pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL!
Tocanita de vinete cu ardei copti – Ingrediente pentru 8 portii
- 3 vinete mari
- 3 ardei kapia
- o ceapa alba mare
- 3-4 catei de usturoi
- conserva rosii in suc propriu Baresa
- 50ml ulei de masline BIO Primadonna
- sare si piper dupa gust
- o legatura patrunjel verde
Coacem vinetele si ardeii – vietele le-am asezat in tava, pe hartie de copt si le-am dat la cuptor 30-35 min la 200°C. Ardeii i-am copt in tigaia grill. Am curatat legumele de coaja, cotoare si seminte. Cel mai usor este sa curatam legumele sub jet de apa rece, apoi sa le lasam in sita cel putin 30 min pentru a se scurge bine.
Tacam vinetele cu ajutorului unui cutit. Taiem ardeii copti fasii.
Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline, calim ceapa taiata pestisori, pana devine translucida. Adaugam usturoiul si il calim impreuna cu ceapa. Adauga vinetele, ardeii, rosiile cu tot cu suc.
Lasam sa fiarba 30 min, strivind rosiile cu lingura de lemn pe masura ce amestecam. Condimentam dupa gust cu sare si piper. La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt, amestecam bine.
Reteta de Tocanita de vinete cu ardei copti este gata si va promit ca este delicioasa! Pofta buna!