Crepes suzette

Crepes suzette – sau clatite cu protocale in stil frantuzesc sunt niste clatite speciale, cu un sos delicios de portocale, zahar caramelizat si unt! Este un desert elegant, cu care vei face senzatie la toate petrecerile!

Crepes suzette

Desi Crepes Suzette sunt un preparat asociat mai degraba cu fine dining si nu cu mesele de zi cu zi, se pregatesc atat de usor incat vei repeta reteta foarte des, promit! In varianta noastra, foarte prietenoasa cu cei mici, nu adaugam lichior de portocale/ Grand Marnier ci suc de portocale. Vei vedea ca e foarte usor de preparat!

Crepes suzette

Toate ingredientele necesare te asteapta in Magazinele LIDL, iar pentru si mai multe inspiratie, te asteptam in Bucataria LIDL!

Crepes suzette

Crepes suzette – ingrediente pentru 6 portii

Ingrediente pentru clatite

  • 3 oua
  • 200g faina Belbake
  • 350ml lapte Pilos
  • 50g unt Pilos topit
  • ½ pliculet praf de copt Belbake
  • 1 lingurita esenta de portocale Belbake
  • un praf sare

Ingrediente pentru sos

  • 80g unt Pilos
  • 50g zahar
  • coaja de la 2 portocale
  • 80ml suc de portocale

Crepes suzette

Mai intai ne ocupam de clatite – intr-un bol incapator punem oaule, laptele, esenta de portocala, untul topit. Amestecam foarte bine, apoi adaugam faina, praful de copt, sarea. Amestecam pana aluatul nu mai are cocoloase si lasam deoparte minim 30 min sa se odihneasca inainte de a praji clatitele.

Prajim clatitele pe rand, intr-o tava cu diametrul de 20-22 cm, unsa cu putin ulei. Punem cca 4 linguri de aluat pentru fiecare clatita. Ridicam tigaia de pe foc si o rotim astfel incat aluatul sa acopere tigaia intr-un strat subtire. Coacem clatita 30-40 secunde la foc mediu si o intoarcem cand marginile sunt usor uscate si apar mici bule pe partea superioare. Mai coacem 10 secunde si pe cealalta parte. Compozitia ne e suficenta pentru 12 clatite. Cand terminam de copt clatitele, le impaturim pe fiecare in jumatate si la lasam deoparte pana pregatim sosul.

Pentru sos, intr-o tigaie incapatoare, punem zaharul si il caramelizam pana devine auriu. Tragem de pe foc, adaugam untul, coaja si sucul de portocala. Lasam la foc mic pana sosul incepe sa fiarba, zaharul caramelizat se topeste si avem un sirop. Punem clatitele in sirop si le impaturam inca o data u ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi le scoatem pe un platou. Turnam deasupra extra sos de portocale.

Crepes suzette

Crepes suzette

Servim Crepes Suzette calde, merge perfect alaturi de un glob de inghetata de vanilie! Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.