Hai sa facem împreună un desert super răcoros, de vară – Budinca vegana cu migdale! Se pregătește cu doar cateva ingrediente și în mai puțin de 15 minute! Apoi, budinca noastră stă câteva ore la frigider și e gata să ne bucure pofta de ceva dulce, de post! Vezi si alte retete de budinca AICI!
Cum puteți varia gusturile și aromele? Puteti folosi extract de vanilie sau coajă de lămâie, fructe confiate sau nuci în compoziție sau puteți adăuga cacao sau pudra de karob! Simplu si bun!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Budinca vegana va asteapta in magazinele LIDL Romania, iar pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL, cu sute de idei de retete pentru toate gusturile!
Ingrediente pentru 4 porții Budinca vegana cu migdale
- 800ml băutură vegetală pe baza de migdale Vemondo
- 50g zahăr brun Belbake
- 100g migdale măcinate Belbake
- 1/2 fiolă esență migdale Belbake
- 40g amidon de porumb Belbake
- afine, zmeură, fistic, mentă pentru decor
Mod de preparare
- Intr-o crăticioară punem 800ml băutură vegetală pe baza de migdale, zahărul, migdalele măcinate, esența de migdale. Amestecăm bine.
- Intr-un bol amestecăm amidonul cu 2-3 linguri de băutură de migdale, astfel încât să nu avem cocoloașe. Turnăm in crăticioară, amestecăm.
- Fierbem totul la foc mic, amestecând în continuu, 12-15 minute sau până budinca este legată și cremoasă.
- Turnam în 4 pagare de 200-250ml. Dăm la rece minim 3-4 ore.
- Înainte de servire, decorăm cu afine, zmeură, fistic, mentă.
Budinca vegană cu migdale este gata! A fost un succes și la copilași! Pofta bună!