Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Daca iti plac pastele cu sos alb, trebuie neaparat sa incerci reteta aceasta de Spaghetti cu pui broccoli si sos alb! Este delicioasa, se pregateste super rapid si este extrem de aromata! De altfel, este o reteta care va fi si pe gustul copiilor, intr-o combinatie care ii va face sa iubeasca si legumele verzi – broccoli, spanac sau poti adauga si mazare, daca doresti.

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Am folosit piept de pui dar puteti folosi si muschiuleti de pui sau curcan sau pulpe dezosate. Alaturi de pui putem praji si cubulete de bacon pentru extra aroma.
  • Putem folosi broccoli proaspat sau congelat, in functie de ceea ce avem la indeamna in camara sau in frigider.
  • Putem adauga si mazare, pe care o fierbem separat inainte de a o adauga in sos.
  • In locul parmezanului merg si fasii de burrata, care vor da extra-cremozitate.
  • La capitolul paste, am ales Spaghetti de la Paste Baneasa, preferatele noastre.

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Sarbatoreste lansarea filmului ELEMENTAR, cea mai nouă productie Disney si Pixar, exclusiv la cinema! Cumpara cel putin 2 produse Baneasa – spaghetti, farfalle sau faina – cu ambalaj promotional, inscrie bonul fiscal AICI si poti castiga premii de colectie!

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Ingrediente pentru 4 portii de Spaghetti cu pui broccoli si sos alb

  • 350g spaghetti Baneasa
  • 30ml ulei de masline
  • 400g piept de pui
  • 2 lingurite mix de condimente pentru pui
  • o ceapa alba mare
  • 5-6 catei usturoi
  • capatana broccoli (500g broccoli congelat)
  • 100g spanac
  • 500ml smantana dulce pentru gatit
  • sare, piper dupa gust
  • 80g parmezan proaspat razuit

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Mod de preparare Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

  1. Mai intai ne ocupam de broccoli – il spalam foarte bine, il taiem in buchetele mici.
  2. Punem la fiert 2 litri de apa cu putina sare. Fierbem broccoli pana este al dente, respectiv furculita intra usor in el, insa nu il fierbem mai mult decat este necesar.
  3. Scurgem broccoli intr-o sita si il lasam sub jet de apa rece sau intr-un bol de apa cu gheata pentru a opri procesul de fierbere.
  4. Taiem pieptul de pui in cubulete mici, il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam dupa gust, folosind mix-ul de condimente preferat.
  5. Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline si prajim puiul pana cubuletele sunt rumenite pe toate partile.
  6. Adaugam ceapa alba taiata marunt si usturoiul trecut prin presa. Le calim impreuna cu puiul, la foc mediu, amestecand des, pana ceapa devine sticloasa.
  7. Adaugam spanacul, lasam pe foc pana se inamoaie.
  8. Punem apoi si broccoli, si smantana dulce. Lasam sosul sa fiarba la foc mic 5-6 minute, apoi adaugam si parmezanul.
  9.  

    Intre timp punem la fiert 5 litri de apa intr-o oala incapatoare. Cand apa da in clocot, adaugam ½ lingurita sare si pastele. Fierbem 8 minute, timpul indicat pe ambalaj sau pana pastele sunt al dente.

  10. Punem pastele peste sos si amestecam bine.

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

Reteta de Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb este gata! Sa va fie de cel mai bine si sper sa va placa la fel de multe ca noua! Vezi si mai multe retete de paste AICI!

Spaghetti cu pui, broccoli si sos alb

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.