Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmesan

Azi pregatim impreuna o reteta de vara, cand rosiile sunt in plin sezon si ne bucuram de aroma lor – Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan!

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Poti folosi rosiile tale preferate, iar in functie de soiul folosit, supa va avea o aroma diferita. Pentru un gust si mai intrens de rosii, folosim si o conserva de rosii decojite in suc propriu. La capitolul supa, am folosit supa clara de legume, dar putem folosi si supa de pui sau apa si 2 cuburi BIO de baza de legume. Pentru o supa de rosii extra cremoasa, folosim si putina smantana dulce.

Alaturi de supa crema de rosii coapte am pregatit si chipsuri de parmezan, super crocante si foarte usor de pregatit in doar 5 minute!

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmesan te asteapta in magazinele LIDL, iar pentru si mai multa inspiratie, te asteptam cu sute de retete delicioase in BUCATARIA LIDL!

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan – Ingrediente pentru 8 portii

  • 750g rosii
  • 6-8 catei de usturoi
  • ceapa alba
  • 50ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • piper Kanya dupa gust
  • Sare Castello dupa gust
  • o lingurita rozmarin Kanya
  • 250-400ml supa de legume/pui
  • 150ml smanta dulce Pilos
  • conserva rosii decojite Baresa (400g)
  • frunze de busuoi proaspat
  • 125g parmezan fasii Milbona

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Taiem rosiile in sferturi, le asezam intr-un vas/tava termorezistent. Punem feliile de ceapa si cateii de usturoi. Adaugam uleiul de masline, sare, piper, rozmarin. Amestecam foarte bine. Coacem 15-20 min la 220°C.

Punem rosiile in blender, adaugam frunze de busuioc, supa de legume sau de pui, smantana dulce. Blenduim pana avem consistenta dorita.

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Pentru chipsurile de parmezan, pregatim o tava mare de copt, pe care o tapetam cu hartie de copt. Facem 8 gramajoare de parmezan. Dam tava in cuptorul preincalzit la 220°C, 4-5 minute sau pana parmezanul se topeste si se rumeneste pe margini. Lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a le ridica din tava cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit bine ascutit.

supa crena de rosii

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan este gata! Am servit alaturi de grisine pe post de crutoane si a fost un adevarat festin de vara! Pofta buna!

supa crema de rosii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.