Biscuiti cu portocala si merisoare, o reteta foarte simpla, perfecta pentru micul dejun al celor mici dar si dimineata, la cafeluta, pentru cei mari!
Reteta de biscuiti cu portocala si merisoare este atat de usor de realizat, cu ingrediente pe care le avem mereu la indemana in frigider si in camara. Ier niste biscuiti extrem de fragezi, care se topesc in gura! Folosim foarte putin zahar, astfel ca biscuitii nu sunt extrem de dulci si pot fi mancati la micul dejun alaturi de branzeturi sau prosciutto.
Noi am ales sa ungem biscuitii o data scosi din cuptor cu miere, au fost deliciosi! Din ingredientele date in reteta, ies 8 bucati de Biscuiti cu portocala si merisoare, dar puteti dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru mai multi biscuiti deliciosi! Biscuitii se pastreaza foarte bine 3-4 zile intr-o caserola inchisa ermetic.
La capitolul faina, am folosit, bineintelea, faina 000 de la Baneasa, faina mea preferata, care nu lipseste niciodata din camara!
Sarbatoreste lansarea filmului ELEMENTAR, cea mai nouă productie Disney si Pixar, exclusiv la cinema! Cumpara cel putin 2 produse Baneasa – spaghetti, farfalle sau faina – cu ambalaj promotional, inscrie bonul fiscal AICI si poti castiga premii de colectie!
Biscuiti cu portocala si merisoare – ingrediente pentru 8 bucati
- 300g faina Baneasa
- un pliculet praf de copt
- 50g zahar
- 80g unt rece
- un praf sare
- coaja de la 2 portocale
- 80g merisoare
- 200ml smantana dulce
- Miere (optional)
Mod de preparare Biscuiti cu portocala si merisoare
- Pentru pregatirea aluatului folosim un robot de bucatarie, cu accesoriul pentru aluat sau putem framanta de mana.
- Punem in blender faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul rece taiat cubulete, coaja de portocala. Amestecam pana aluatul arata ca un pesmet mare.
- Adaugam smantana dulce si continuam sa amestecam pana aluatul e bine legat.
- Taiem merisoarele grosier din cutit si le incorporam in aluat.
- Lucram aluatul pe masa tapetata cu faina. Intinem o foaie de aluat de 3-4 cm grosime si decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde (sau in pahar).
- Framantam din nou aluatul ramas si taiem alti biscuiti.
- Asezam biscuitii in tava, pe hartie de copt. Ii coacem 12-15 minute in cuptorul preincins la 200°C pana sunt aurii.
- Optional, cand ii scoatem din cuptor, ii putem unge cu miere.
Reteta de Biscuiti cu portocale si merisoare e gata! Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca puteti folosi si alte combinatii de ingrediente – in loc de merisoare puteti folosi stafide sau cipsuri de ciocolata amaruie, iar in loc de coaja de portocala puteti folosi coaja de lamaie sau vanilie, daca nu va place aroma de citrice. Pofta buna!