Unul din modurile noastre preferate de a gati pulpele de pui? La cuptor, cu unt si parmezan! Ies niste pulpe de pui delicioase, cu o crusta crocanta si un interior suculent!
Nu ai nevoe de foarte multe ingredinte pentru reteta de Pulpe de pui cu unt si parmezan, poti folosi pulpe de pui intregi, ciocanele sau pulpe de pui superioare, in functie de preferinte. Si mai stii ceva? Daca iti ramane din amestecul de pesmet, parmezan si condimente, il poti folosi pentru niste snitele wow, de pui sau de porc!
Toate ingredientele necesare va astepta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL!
Pulpe de pui cu unt si parmezan – ingrediente pentru 2 portii:
- o caserola pulpe inferioare de pui (600g)
- 100g pesmet Belbake
- 50g parmezan/Grana Padano Lovilio
- 80g unt
- 2 linguri ulei de masline Primadonna
- o lingurita sare Castello
- o lingurita piper alb Kania
- 2 lingurite boia dulce/iute Kania
- 2 lingurite rozmarin Kania
Directions
- Intr-un vas termorezistent punem untul si uleiul de masline. Le dam la cuptor (nu necesita preincalzire) la 180°C, pana untul e topit.
- Intre timp, amestecam intr-un bol pesmetul, parmezanul/Grana Padano dat pe razatoare, condimentele.
- Ungem pulpele de pui cu putin ulei si le dam prin amestecul de pesmet, apasand foarte bine, astfel incat sa se faca o crusta.
- Asezam pulpele in vas, peste untul topit, si le dam la cuptor 35-40 min, la 180°C, timp in care le intoarcem de 1-2 ori, pentru a se rumeni uniform.
- Cum stim ca pulpele sunt facute? Daca le intepam cu furculita, din carne vor curge doar sucuri clare, sau folosim un termometru pentru carne, pe care il introducem in partea cea mai groasa a pulpei de pui, aproape de os.
- Temperatura interioasa trebuie de fie de 85-90°C.
Reteta de Pulpe de pui cu un si parmezan este foart usor de pregatit, dar rezultatul este delicios! Pulpele merg perfect alaturi de orice garnitura, de la orez la cartofi, de la linte sau mazare la o simpla salata. Sa va fie de cel mai bine si pofta buna!